terjatve do dobaviteljev

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kinokija
Začetnik
Začetnik

terjatve do dobaviteljev

Odgovor Napisal/-a kinokija »

Pred kratkim sem prevzela računovodstvo. Ker imam rada knjige urejene, me moti, da imam kar nekaj odprtih obveznosti do dobaviteljev, ki ne bodo nikoli plačane, saj podjetja več ne obstajajo. Ne gre za velike zneske, a tudi nimam nobenih papirjev, ki bi dokazovali na podlagi česa so te obveznosti nastale. So pa zagotovo starejše od petih let.

Ali lahko to kakorkoli odpišem, da bi si uredila konto kartice?? Prosim za pomoč!
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Vsekakor je fino imeti stvari urejene. Jaz bi vse pregledala z direktorjem in naj on rece ali "terjatev do dobavitelja" obstaja, konec koncev je to njegov denar - lahko pa tudi, da niso dobili racunov (torej ni bilo ne stroskov, ne odbitega DDV). Naj direktor pove, kako in kaj je s tem. Kar pa se tice obveznosti - posljite IOP dobaviteljem - ce vam jih potrdijo, je stanje OK (ni kar tako za odpisovati obveznosti, kljub temu, da so tako stare), preverite tudi, ce lahko dobite izpise, da kaksno podjetje ne obstaja vec - v tem primeru naredite odpis obveznosti - ce je s.p. zapirajte s obveznostmi na lastniskem racunu (konec koncev, ce je direktor res to placal, potem je placal verjetno z gotovino - strosek je bil, placal pa je iz svojega zepa).
Odgovori