Previsoka cena za sestavo letne bilance???!!!

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
itak
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Previsoka cena za sestavo letne bilance???!!!

Odgovor Napisal/-a itak »

Pozdravljeni,

od rač. servisa smo prejeli račun za sestavo bilance za leto 2004. Imam d.o.o. ustanovljen avgusta 2004 (manj kot 5 mesecev posl.), v lanskem letu smo prejeli 20 računov (eden iz tujine, skupaj vrednost pod 1mio), izdali nismo nobenega računa. Svetovanje plačujemo posebej.
Zanima me, koliko bi bila normalna cena za sestavo bilanc.
Prejeli smo namreč račun za 40.000.00 SIT + DDV!!! :sjezen: :sjezen: :sjezen:
Prosil bi vas tudi za nasvet, kako naj ukrepam.

Lep pozdrav
vita11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Račun ni prevelik.
sudiivaj
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a sudiivaj »

Za sestavo je preveč, za odgovornost pa znatno premalo. Mi zaračunamo vsem 900€.
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Kanp

Odgovor Napisal/-a KNAP »

Če je narejeno vredu je račun še premajhen. Ne glede na čas poslovanja je potrebno bilanco izpolniti in narediti po vseh predpisih.
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

ITAK malo si preberite naše predhodne teme , v zvezi s takimi zadevami recimo "" računovodske storitve,plače v računovodskem servisu, pa vam bo mogoče malo lažje pri srcu, s takimi izjavami res niste najbolj dobrodošli na tem foromu, žal :sjezen: :spomezik: :spomezik:
Bodec
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Bodec »

Se strinjam s predhodniki!!! LP!
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Plačali ste premalo.Kaj narediti:Lahko ste tiho,lahko pa jih pokličete, naj
vam istavijo dodatni račun.
sova
Računovodja
Računovodja

Mislim, da ITAK, več ne čita te teme, drugače bi že komentiral. :sjezen:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Računovodska tarifa za sestavo izkaza uspeha je 300 do 500 točk, vrednost točke po trifi je , to pa je 149,08 SIT. torej znese od 44.727 do 74.545,00 SIT. Namenoma sem navedel le en izkaz. Kot veste, pa sestoji še najmanj iz bilance stanja in obračuna davka.

Žal moramo upoštevati dejstvo, zasidrano v glavah večine, da naših uslug ne rabimo "tako" kot odvetniških, kjer o kakšnem popustu niti ne pomislimo, kaj šele da bi ga zahtevali.
Nazadnje spremenil Mirko Zbačnik, dne 12 Apr 2005, 15:28, skupaj popravljeno 2 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
ursamodic
Moderatorka študentskega kotička

Odgovor Napisal/-a ursamodic »

Pod izrazom bilanca rač. servis običajno izdela (podjetnik pa razume): bilanco stanja, izkaz poslovnega izida, obračun davka od dobička ... pa še kaj bi se našlo. Cena za takšno bilanco je po tarifi vsaj 1500 točk. Vrednost točke pa ni 1 evro, ampak je trenutno 149,08 SIT.

To pa nanese vsaj 223620 sit+DDV. (931 Eurov+ DDV)

Kako doseči take cene je pa drugo vprašanje in neskončno dolga tema, kar dokazujejo tudi že odprte teme na tem forumu!
Urša SlikaSlika
TomD
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a TomD »

Pri nas smo razčistili: Več kot 50% izpod tarife ne mislimo delati, pa če se postavijo na glavo, ne.
sova
Računovodja
Računovodja

Malo sem zmedena glede teh rač. tarif, zato mi prosim nekaj razložite tisti, ki ste bolj seznanjeni s tem ,(mi namreč ne dosegamo niti 20%, če je to res), izdelava bilance , kaj to pomeni :?: Samo izdelava bilanc ali tudi predhodno knjiženje vsega ,; 223. tisoč bi za vse skupaj bila malo mala cena, za izdelavo bilanc na podlagi vsega poknjiženega pa uh.........uh.. nam to ne bi nihče plačal. :8: :!: :rofl: :rofl:
Odgovori