Naj mi prosim nekdo svetuje, kaj naj naredim glede plačila obresti v Švico. Gre za to, da je naš lastnik švicarska firma, ki pa ima pod sabo finančno firmo tudi v Švici) preko katere gredo vsa plačila (torej ni kapitalsko povezana z nami) in tej švicarski firmi mi plačujemo obresti za blagovni kredit. Kako plačati čimmanj državi? Oz. kako je z davčnim odtegljajem in znižano stopnjo...
Najlepša hvala...
davčni odtegljaj, če plačujemo obresti v Švico
Moderator: Mirko Zbačnik
-
yanna
V davčnem biltenu št.3 na strani 56 je objavljeno pojasnilo, da za obresti ne igra nobene vloge, ali so pravne osebe med seboj povezane ali ne, kar pomeni, da velja enako kot za vse ostale obresti: 25% davčni odtegljaj.
Naše podjetje takšne zagate rešuje na takšen način, da se z tujimi podjetji dogovorimo za znižaje plačila za teh 25% davčnega odtegljaja.
Glede na to, da si to finančno podjetje, s katerim imate skupnega lastnika, lahko vaš plačani davčni odtegljaj upošteva, bi morda lahko dosegli takšen dogovor.
Če vam to ni omogočeno, potem pa vas tega reši le najetje kredita v Sloveniji, odplačilo blagovnega kredita temu podjetju in za obresti samo še poročate na ODO-2 obrazcu.
Link do davčnega biltena: http://www.sigov.si/durs/other/Davcni_b ... b-2005.pdf
lp
Naše podjetje takšne zagate rešuje na takšen način, da se z tujimi podjetji dogovorimo za znižaje plačila za teh 25% davčnega odtegljaja.
Glede na to, da si to finančno podjetje, s katerim imate skupnega lastnika, lahko vaš plačani davčni odtegljaj upošteva, bi morda lahko dosegli takšen dogovor.
Če vam to ni omogočeno, potem pa vas tega reši le najetje kredita v Sloveniji, odplačilo blagovnega kredita temu podjetju in za obresti samo še poročate na ODO-2 obrazcu.
Link do davčnega biltena: http://www.sigov.si/durs/other/Davcni_b ... b-2005.pdf
lp
-
MARJETICAVA
- Računovodja

-
yanna
Hja, nič drugega vam ne preostane, da plačate in ODO izpolnite sedaj in se sprijaznite s tem, da vam bodo zaračunali zamudne obresti. Ali pa ga sploh ne plačate, pa upate na najboljšeMARJETICAVA napisal/-a:Jaz sem pa ravnokar ugotovila, da je kolegica, ki ima plačilni promet plačala v Italijo obresti od kredita, ni pa plačala davčnega odtegljaja in niti oddala ODO1 obrazca. Lepo prosim, kaj naj naredimo?
LP
Čisto mimogrede, a kdo ve, kako se davčnemu odtegljaju oz davku po odbitku reče angleško?
na strani www.gov.si/evroterm/, imate slovar, po katerem lahko po mili volji prevajate in iščete ustrezne prevode iz vseh v vse jezike EU. Poskusila sem z davčnim odtegljajem pa ga ni našel v nobenem področju, sem pa imela več sreče z davkom po odbitku (withholding tax)