OBRAZEC M4/M8

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tibaut
Računovodja
Računovodja

OBRAZEC M4/M8

Odgovor Napisal/-a tibaut »

koliko delovnih ur je bilo za leto 2004 za prijavo v obrazec? kaj če je delavka na porodniški tudi jaz vpišem ure?
marjanaroksa
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a marjanaroksa »

Za leto 2004 je 2096 ur.
Za delavko, ki je bila v porodniški, pa ji ure porodniške vpišete v kolono 10.

Mene pa zanima nekaj drugega.
Kako izpolnim obrazec delavcu, ki je imel 4 ure bolniške iz leta 2002, 120 ur bolniške pa iz leta 2003. Drugača je bil v podjetju zaposlen celo leto.

Marjana
Evida
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Evida »

Vpisati ga moraš v dve vrsti in mu vpisati različno leto iz katere je vzeta osnova.
Evida
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

če pravilno razumem navodila, se v stolpec plačani prispevki vpiše 24,35% prispevka od ZPIZ poleg rednega dela vpiše tudi od boleznin do 30 dni in boleznin nad 30 dni?
Evida
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Evida »

Tako je.
Evida
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Vpišejo se VSI PLAČANI prispevki, tudi za morebitno neplačano odsotnost, za bonitete, ... sem klicala na ZPIZ in so tako rekli. :) :ssirok:
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

1.Samo preverjam: stolpec 8vključuje - bruto plače ja, regres-ne, znesek bonitete-ne; stolpec 9 vključuje- prispevke od bruto plač-ja, regres-ne, bonitete-ja. Je prav?
2.Kaj pa očetovski dopust?
magdalena
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a magdalena »

1. V kolono 9 vpišete vse plačane prispevke, tudi morebitne plačane prispevke od regresa, če je bilo izplačilo nad uredbo.
2. Ure za očetovski dopust vpišete v kolono 10, pod opombe pa obrazložite za katere ure iz kolone 10 gre.
lp

Magda
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Uni
1. Vpišejo se prispevki tudi od tistih prejemkov, ki v skladu z 42.členom ZPIZ niso vštevni v pokojninsko osnovo: to je delo preko delovnega časa, ki presega omejitve, povračilo materialnih stroškov (dnevnice, km - nad uredbo seveda), regres, odpravnine ... Tako menim, da se tudi plačani prispevki od regresa vpišejo - vendar se regres običajno izplača samo do zneska, ko ni potrebno obračunati prispevkov.
2. Očetovski dopust se vpiše samo ure v stolpec 10.
magdalena
Računovodja
Računovodja

Se popolnoma strinjam Lotica. Pod opombe pa vpišem zaznamek, za katere ure gre, samo zato, da me potem ne gnjavijo več po telefonu, kot so to delali pretekla leta (verjetno različno od enote zavoda). :sjezen:

A ja pa še to. Za očetovski dopust morate vpisati še leto osnove.
lp

Magda
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Magdalena, hvala za opozorilo, da naj napišem opombo, da je to očetovski dopust. Pa menda ne kličejo čez eno leto in pol ali še kasneje? Jaz sem namreč dobila vrnjen obrazec M-4 za leto 1998 konec leta 2004. Ker ga nisem delala jaz, ampak je to delal še računovodski servis (ki je vse obrazce M-4 naredil narobe !!), sem imela manj dela, da sem ga naredila povsem na novo, kot da bi samo popravljala, kar so označili.
Slika
magdalena
Računovodja
Računovodja

Ja mene so klicali po letu dni, ker jim nekaj ni šlo vkup. Šlo je pa za ure porodniške in po njihovem nasvetu sedaj vpisujem pod opombe ali je to porodniška, bolniška, očetovski dopust. Od takrat imam pa mir. :sodobren:
lp

Magda
Odgovori