OBRAZEC M4/M8
Moderator: Mirko Zbačnik
OBRAZEC M4/M8
koliko delovnih ur je bilo za leto 2004 za prijavo v obrazec? kaj če je delavka na porodniški tudi jaz vpišem ure?
-
marjanaroksa
- Začetnik

Uni
1. Vpišejo se prispevki tudi od tistih prejemkov, ki v skladu z 42.členom ZPIZ niso vštevni v pokojninsko osnovo: to je delo preko delovnega časa, ki presega omejitve, povračilo materialnih stroškov (dnevnice, km - nad uredbo seveda), regres, odpravnine ... Tako menim, da se tudi plačani prispevki od regresa vpišejo - vendar se regres običajno izplača samo do zneska, ko ni potrebno obračunati prispevkov.
2. Očetovski dopust se vpiše samo ure v stolpec 10.
1. Vpišejo se prispevki tudi od tistih prejemkov, ki v skladu z 42.členom ZPIZ niso vštevni v pokojninsko osnovo: to je delo preko delovnega časa, ki presega omejitve, povračilo materialnih stroškov (dnevnice, km - nad uredbo seveda), regres, odpravnine ... Tako menim, da se tudi plačani prispevki od regresa vpišejo - vendar se regres običajno izplača samo do zneska, ko ni potrebno obračunati prispevkov.
2. Očetovski dopust se vpiše samo ure v stolpec 10.
Magdalena, hvala za opozorilo, da naj napišem opombo, da je to očetovski dopust. Pa menda ne kličejo čez eno leto in pol ali še kasneje? Jaz sem namreč dobila vrnjen obrazec M-4 za leto 1998 konec leta 2004. Ker ga nisem delala jaz, ampak je to delal še računovodski servis (ki je vse obrazce M-4 naredil narobe !!), sem imela manj dela, da sem ga naredila povsem na novo, kot da bi samo popravljala, kar so označili.