Poročanje BS
Moderator: Mirko Zbačnik
Poročanje BS
Pozdravljeni!
Mi kdo od A do Ž razloži postopek poročanja BS (prilivi in odlivi eur-ov npr).
Hvala !
Mi kdo od A do Ž razloži postopek poročanja BS (prilivi in odlivi eur-ov npr).
Hvala !
To,da je nemogoče ni dejstvo, ampak predsodek!
LP,Nadja
LP,Nadja
za kakšno poračanje BS gre- ali samo promete oz., prilive in odlive deviz glede na fakturiranje, ali gre za kredite?
Podrobna navodila in napotke lahko najdete na straneh Banke Slovenije in sicer na naslovu
http://www.bsi.si/html/porocanje_banki/index.html

Podrobna navodila in napotke lahko najdete na straneh Banke Slovenije in sicer na naslovu
http://www.bsi.si/html/porocanje_banki/index.html
SPRING
Spring in Robert, jaz sem čist nova v tem in priznam, nimam pojma o teh poročanjiz BS, zato bi rada od vas mojstrov računovodstva izvedela te stvari.
Bom razložila čist po domače:
Imamo račun tudi v tujini, preko katerega plačujemo tujim dobaviteljem material, kupci pa nam storitve in blago.
Npr. preko SKB banke kupim devize, jih položim na tuj račun in potem od tam plačam...
Se opravičujem, ampak sem totalni laik v teh stvareh.
Hvala za pomoč!
Bom razložila čist po domače:
Imamo račun tudi v tujini, preko katerega plačujemo tujim dobaviteljem material, kupci pa nam storitve in blago.
Npr. preko SKB banke kupim devize, jih položim na tuj račun in potem od tam plačam...
Se opravičujem, ampak sem totalni laik v teh stvareh.
Hvala za pomoč!
To,da je nemogoče ni dejstvo, ampak predsodek!
LP,Nadja
LP,Nadja
Pojdite na stran BS, kot vam je svetoval(a) že Spring. Tam dobite vsa navodila v zvezi s poročanjem. Če vam ne bodo zadostovala pa pokličite na BS. Tudi številko telefona odgovorne osebe za pojasnila, kateri ste po matični številki podjetja dodeljeni, dobite na strani BS. Jaz ne poročam o računu v tujini, ampak samo o izplačilih stroškov nastalih na službenih potovanjih v tujini na transakcijske račune zaposlenih, v kolikor presegajo tolarsko protivrednost 100.000, 00 sit.
Lp
Lp