Zanima me če kdo ve katere knjige je v knjigovodstvu potrebno voditi, naj bi jih bilo sedem.
KNJIGOVODSTVO
Moderator: Mirko Zbačnik
KNJIGOVODSTVO
POZDRAVLJENI!
Zanima me če kdo ve katere knjige je v knjigovodstvu potrebno voditi, naj bi jih bilo sedem.
Hvala za odgovor
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
V glavno knjigo knjižimo vse dogodke po kontnem načrtu od razreda 0 do 9. Pmožne knjige so na primer: knjigovodstvo materiala (v R-3, osnovnih sredstev v R-4, saldakonti dobaviteljev konto 220, saldakonti kupcev 120), kjer vodimo evidence podrobneje.
Lahko imamo človeka, ki dela na primer na materialnem knjigovodstvu, tu vodi vso evidenco materiala po šifrah, medtem ko gred v glavno knjigo le sumarni zneski nabav, odpreme, porabe... . Pomožne knjige morajo štimat s glavno knjigo, kar se razume.
Lahko imamo človeka, ki dela na primer na materialnem knjigovodstvu, tu vodi vso evidenco materiala po šifrah, medtem ko gred v glavno knjigo le sumarni zneski nabav, odpreme, porabe... . Pomožne knjige morajo štimat s glavno knjigo, kar se razume.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
irenca
-
irenca