Odprtje "s.p."

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odprtje "s.p."

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Razmišljam o odprtju "s.p.", o ustanovitvi in taksah je že tekla debata. Bolj me zanimajo dejanski pogoji - je potreben poseben prostor, urejensot prostorov... . Ali je tu kakšna razlika med popoldanskim in "pravim" s.p.

LP, Mirko
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Glede odprtja s.p. je tako. Odvisno kaj naj bi bila tvoja dejavnost. Predvidevam, da boš imel računovodski servis. Zato potrebuješ samo pisarno. Če pa odpiraš s.p. za kako proizvodno dejavnost, pa je cel kup papirjev: od sanitarne, tehnične, varstva pri delu, strokovne usposobljenosti (dokazati moraš, da imaš ustrezno strokovno izobrazbo za to dejavnost) in še in še. Najbolje, da se obrneš na Upravno enoto in ti bodo vse razložili.
Pozdrav
Lilijana
lala
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a lala »

Ali lahko odprem s.p., če imam potrebno izobrazbo za računovodjo (licenca iz gospodarske zbornice), nimam pa delavnih izkušenj (zaposlena sem bila za 3 leta kot tajnica...je mogoče?
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Za rčunovodski servis je dovolj srednja šola. Izkušnje niso pogoj. Se pa pripravlja sprememba da naj bi bil pogoj tudi izpit na GZS, ampak še ne vedo kdaj bo to v veljavi.

Popoldanski s.p. je možen samo ob drugi osnovi za zavarovanje (služba, študij,...), sedaj je to dopolnilna dejavnost.
Bistvenih razlik pri popoldancih pa ni.
Prostor je lahko problem, ki sem ga sama rešila tako, da imam prijavljeno 'brez obiska strank v poslovnem prostoru', pa ni bilo nobenih pregledov.

Lp
Nataša
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a diana »

Sama imam poslovni prostor doma v stanovanju in to v bloku. Ni bilo nobenega problema, pa tudi podpisa stanovalcev ni bilo treba, niti pregleda prostora ni bilo. Ko pa sem imela prostor (konkretno na banki), sem jim morala predložit pogodbe banke,zemljiškoknjižni izpisek, da je prostor res njihov, pa še pogledat so mi prišli prostor. Ne veš, zgleda da je odvisno vse od referenta.

diana
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Najlepša hvala vsem za nasvet!

Mirk:D
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Ko sem jaz odpirala dopolnilno dejavnost v hiši (rač.sevis) sem morala dostaviti na UE skico prostora pogledati pa ne pridejo.

Lidija
Gost

Ali naj bi bil ta pogoj za odprtje računovodskega servisa -IZPIT
pri GZS tudi za že delujoče rač.servise?!
Lep pozdrav !
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

To naj bi bil pogoj za vse (baje) servise. Vendar, kot sem v razgovoru z več računovodji izvedel, je bolj želja Združenja računovodskih servisov v okviru GZS (popravite me, če se motim), ki vodi tudi spisek računovodji oz. servisov z to licenco. Namreč vse je namenjeno dvigu kakovosti in ugledu servisov nasploh in nemožnost, da bi odpiral servis kdor kdorkoli. Sicer počakajmo in se pripravimo.

PS.: To so zgolj neuradne, nepreverjene vesti.

Pregledal sem predmetnik in vprašanja omenjenega programa in so zelo dobra osnova za vodenje servisa.

LP,Mirko
Gost

Elektrik, zanima me, kje si dobil ta vprašalnik.
Pozdrav
Lilijana
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Brskal sem po GZS in sem našel program, ki ga (je) organizirala GZS. Zraven sem našel tudi predmetnik programov za računovodjo in za vodnje računovodskih servisov s izpitnimi vprašanji. Prvi ti daje računovodska znanja (knjiženja, bilance), drugi pa splošna, kadrovska, pravna ... znanja.

LP, Mirko,

in lep vikend!
8-):D:):razz::twisted:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Tu je prijava: http://www.gzs.si/Nivo1.asp?ID=13446&IDpm=4

Tu so programi: http://www.gzs.si/Nivo1.asp?ID=1246&IDpm=4

Upam da deluje.