izobraževanje med bolniško

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tanova
Začetnik
Začetnik

izobraževanje med bolniško

Odgovor Napisal/-a tanova »

pozdravljeni,
naš delavec je na 100% bolniški (po svoji krivdi, ampak kdo bi to dokazal...). jutri naj bi imel predavanje in izpit iz varstva pri delu. danes me je obvestil, da ne gre ker je pač na bolniški.
kaj mi je storiti? ali imam pravico zahtevati da gre na ta izpit?

vse živce mi bo požrl... :sjezen:
pozdravček
dman
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a dman »

Mislim, da ne - lahko pa se zahteva preverba, ali je bolniška pravičena.
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Če je nekdo na bolniški, res ne gre, da od njega zahtevate, da mora na izpit oz. predavanje iz varstva pri delu. Upravičeno je doma, in nič mu ne morete.
tanova
Začetnik
Začetnik

vem, da mogoče neupravičeno zahtevam od njega udeležbo na izpitu. ampak obeenem tudi vem, da izkorišča bolniški stalež (in to 100%-no bolniško) in bi že lahko delal. Drugo dejstvo pa je, da imamo terensko delo in si težko vzamemo čas za nujno potrebne stvari kot je tak izpit. glede na to, da ima zdrav um in roke ne vidim razloga, da ne bi nam in sebi naredil usluge in šel na ta izpit...

zgolj moje razmišljanje...
pozdravček
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Nujno preverite ali je dejansko doma, v zakonu so tudi napisane sankcije za neupravičeno zadržanost z dela. Kaj pa mu je zdravnik napisal v bolniški list? Takšne je treba preganjati.
tanova
Začetnik
Začetnik

doma je, ga kontoliramo; ampak doma ima v varstvu majhnega otročka. vemo pa kaj zahteva majhen (1leto in pol) star otroček. in zakaj bi plačeval vrtec, če njemu mi plačujemo, da je doma...tako razmišlja.
zato se mi "fržmaga", da niti na tak izpitek noče it.
pozdravček
račun99
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a račun99 »

Ali gre lahko delavec, ki je že tri mesece na bolniški recimo vmes na izobraževanje - napoti ga delodajalec?!?
On se s tem strinja ....jaz mu ne morem izdati potnega naloga, niti obračunati dnevnice - ker je na bolniški!
Kaj je prav? Kdo nosi odgovornost, če se takemu delavcu na poti kaj zgodi?
ari
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ari »

Absolutno ne, kaj pa če dobi kontrolo iz strani Zavoda za socialno in zdr.zavarovanje . potem izgubi bolniški stalež.
tara
Odgovori