Amortizacija
Moderator: Mirko Zbačnik
Amortizacija
Pozdravljeni
Zanima me kje lahko dobim seznam amortiazcijskih stopenj.
Najdla sem jih na internetu ampak je seznam čisto predolg 85 strani, če kdo ve za kaj krajšega oziroma bolj uporabnega bi prosila za pomoč.
Lep dan vsem
Zanima me kje lahko dobim seznam amortiazcijskih stopenj.
Najdla sem jih na internetu ampak je seznam čisto predolg 85 strani, če kdo ve za kaj krajšega oziroma bolj uporabnega bi prosila za pomoč.
Lep dan vsem
mateja
17 člen davka od dobička pravnih oseb predpisuje naslednje najvišje davčno priznane amortizacijske stopnje
1.gradbeni objekti 5%
2.oprema,vozila,mehanizacija... 25%
-osebni avtomobili 12,5%
-računalniki in računalniška oprema 50%
3.večletni nasadi 10%
4.osnovna čreda 20%
5.druga vlaganja 20%
-dobro ime 10%
Seveda se lahko uporabljajo tudi višje stopnje vendar pri davku od dobička so to davčno nepriznani odhodki.
1.gradbeni objekti 5%
2.oprema,vozila,mehanizacija... 25%
-osebni avtomobili 12,5%
-računalniki in računalniška oprema 50%
3.večletni nasadi 10%
4.osnovna čreda 20%
5.druga vlaganja 20%
-dobro ime 10%
Seveda se lahko uporabljajo tudi višje stopnje vendar pri davku od dobička so to davčno nepriznani odhodki.
klelija
Amortizacija
Imate kar prav ta seznam je res kratek. Ukvarjamo se s trgovino in gostinstvom zato bi potrebovala boljšo specifikacijo.
Hvala za pomoč
lp
Hvala za pomoč
lp
mateja
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Dodam naj še, da so v Zakonu davka od dobička pravnih oseb navedene le zgornje, davčno priznane stopnje. podjetje jih lahko samo določi in vodi "dvojno" knjigovodstvo, s tem da mora to upoštevati v davčni bilanci. 
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

amortizacija
hvala za vse inf. samo še zdaj ne vem kje dobim bolj podrobno specifikacijo, teh stopenj
lp
lp
mateja
amortizacija
g. Mateja!!!
-kje na internetu pa ste zasledili seznam amortizacijskih stopenj??
-prosim za informacijo.
-kje na internetu pa ste zasledili seznam amortizacijskih stopenj??
-prosim za informacijo.