Poročanje Banki Slovenije

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Debby
Začetnik
Začetnik

Poročanje Banki Slovenije

Odgovor Napisal/-a Debby »

Inšpektorica nas je opozorila, da moramo o izplačanih dnevnicah za tujino poročati BS.

Problem: Na banki mi je gospa rekla, da poročam za mesece v katerih je bila opravljena transakcija (se pravi izplačilo dnevnic).

V navodilih za izvajanje sklepa o poročanju sem pa zasledila, da se poroča o transakcijah izkazanih v knjigovodskih listinah, ne glede na to kdaj se je transakcija izvršila.

Prosim pomagajte čimprej, ker meni se že meša.

In še nekaj malega me zanima, ali oddam poročilo tudi za mesece ko nimam transakcij? (označim v poročilu da ni blo traksak.)

Hvala za pomoč.

LP
Debby
nadina
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nadina »

Na BA Slo pravijo, da poročaš le v primeru, če dvigneš več deviz, kot jih izplačaš za dnevnice (za tujino)- (če ti ostanejo v blagajni).
lp
Debby
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Debby »

To je že tretja verzija, ki jo slišim. Meni so rekli na BS in tudi inšpektorica, da moramo poročati za dnevnice za tujino, ki so izplačane v tolarjih ali v tuji valuti v kolikor znesek mesečno presega 100.000 SIT.

Klicala sem že na vse možne kraje in sem ugotovila, da še zdaleč nisem edina, ki ne ve, kako poteka poročanje.

V glavnem zdaj sem oddala poročila za mesece v katerih je nastala obveznost do zaposlenega, ki je potoval v tujino. Kot imam zavedeno v knjigovodskih listinah. Zdaj bomo pa vidli kaj bo.

Še vedno pa prosim kogarkoli, ki o poročanju kaj ve naj mi sporoči.Upam, da ta tema ne bo kar takoj zaprta.

Nadina vseeno hvala za pomoč in lepo pozdravljeni.

LP
Debby
Odgovori