Popravek vstopnega DDV - spregledana sprememba

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Popravek vstopnega DDV - spregledana sprememba

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Po bilancah imam malo več prostega časa, zato pregledujem IKSe in si delam lastno arhivo meni zanimivih in potrebnih člankov. Tako sem ugotovila tudi sledeče - da je bil v IKSu 3/05 objavljen popravek glede obračuna DDV od uničene opreme. Pri nassmo na dan 31.12.2004 odpisali več osnovnih sredstve, med drugim mobitele, orodje, pisarniško opremo ipd. Ker je bilo od nabave do odpisa teh osnovnih sredstev oz. drobnega inventarja (ki se vodi med OS) manj kot 5 let, sem popravila vstopni DDV sorazmerno. Zdaj pa v IKSu 3/05 berem popravek, da se to od lanskega leta več ne dela. Zato smo plačali DDV v višini 150.000,00 sit - po nepotrebnem ! :ssok: Kaj zdaj - ali naj na zadevo pozabim ali naj refundiram DDV? :nevem: :kladivo:
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Tudi mi smo to spregledali, jaz bi na vašem mestu to refundirala z dopisom, in dala sebi v žep.....saj to ni malo denarja.... :roll: :spomezik: :spomezik: :spomezik: pa lep pozdrav
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Hvala za hiter odgovor, Sova. Bom naredila refundacijo - saj če popravimo večkrat v našo škodo, lahko tudi v naše dobro. :) :)
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

:ploska:
Odgovori