šola računovodstva
Moderator: Mirko Zbačnik
Ste spregledali, da je izpit potreben za odprtje lastnega računovodskega servisa? Pa tudi; ali mislite, da nekdo s srednjo ekonomsko šolo lahko postane računovodja? Da toliko ve? Iz izkušenj (pa ne mojih osebnih) vam povem, da ne in da je ekonomski tehnik še daleč od tega, da bi obvladal računovodstvo v celoti.
Vita, se popolnoma strinjam, da je pomembna izobrazba glede delovnega mesta, vendar poznam primer, ko nekdo s srednješolsko izobrazbo (ekonomski tehnik) obvlada računovodstvo 100% bolje, kot izučen računovodja. Mislim, da pomeni veliko tudi iznajdlivost in seveda tudi praksa, zato ni prav, da podcenjujemo izobrazbo.
Je pa res, da današnji čas, tudi nekdo, ki v celoti obvlada ta posel mora stalno spremljati nove smernice in nove zakone.
Je pa res, da današnji čas, tudi nekdo, ki v celoti obvlada ta posel mora stalno spremljati nove smernice in nove zakone.
Popolnoma se strinjam tako s Sipi kot Sovo. Poznam računovodje, ki imajo osnovno šolo in tečaje, pa so bili ali so še super računovodje in poznam diplomirane ekonomiste, ki pojma nimajo. Odgovorila sem samo tistemu, ki se je zgražal nad obiskovanjem šole oz. tečaja na GZS in je menil, da nekomu to ni potrebno, če ima srednjo ekonomsko šolo. Drugače pa imate vidve popolnoma prav. 
Ko sem bila 3 leta v računovodstvu, sem šla v šolo za računovodstvo, pa menim, da je koristno, da greš. Sem tudi opravila izpit na GZS, pa ni res, da je treba to opravljati vsake 2 lete. To velja za revizorje.
Po tej šoli me čaka mesto vodje računovodstva, tako da je meni ta šola zelo koristila. Je pa izpit na GZS zelo zelo zahteven. Naredi jih okoli 40-50%.
Po tej šoli me čaka mesto vodje računovodstva, tako da je meni ta šola zelo koristila. Je pa izpit na GZS zelo zelo zahteven. Naredi jih okoli 40-50%.
Niti slučajno nisem zaposlena na GZS, sem računovodja pri malo večjem s.p.-ju z zelo raznoliko dejavnostjo. Mojo formalno izobrazbo, ki ni čisto iz "foha" sem dopolnila na raznih predavanjih, tečajih in seminarjih, nekateri so bili vredni svojega denarja, nekateri pa čista izguba časa in denarja. V svoje znanje sem vložila veliko prostega časa, veliko dam tudi za razno strokovni literaturo.vita11 napisal/-a:Ne vem, zakaj bi morali umikati to temo iz foruma? Tisdno ima popolnoma prav, Janika pa je verjetno zaposlena prav na GZS, na katero letijo kritike ali ima kakršnekoli druge povezave s tem.
Tudi mene motijo razni računovodji oziroma rač. servisi, ki trdijo, da svoje delo opravljajo strokovno, istočasno se pa hvalilo, da v 8 opravijo svoje delo za ne vem koliko strank.
Vem, da jih veliko večina svoje delo opravlja o.k., vendar takšni mečejo slabo luč na vse nas. To je seveda samo moje skromno mnenje.