OBRAZEC M4/M8

Moderator: Mirko Zbačnik

LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Pa saj je isto, ali ga kupiš ali kopiraš. Se mi je pa zdelo smešno, ko sem ga izpisala iz programa, vse rubrike so iste, pa so mi ga zvrnili, ker je na A4 in ne na A3 formatu ??!! :)
hlh
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a hlh »

V knjigarni je še dovol obrazcev - novih.
hlh
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Previdnost je mati modrodti, pravijo. Trenutno jih pri nas nimajo (tri knjigarne) in sprašujem za vak slučaj. Baje jih še dobijo... :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Nejka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Nejka »

Joj, a gredo v M4 tudi nagrade, 13. plače, zato ker so bili prispevki plačani!!! POMOČ!! Hvala!
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Imam en članek od združenja delodajalcev Slovnije, kjer piše:
Po mnenju ZPIZ je božičnica (ali 13.plača) iz naslova poslovne in delovne uspešnosti sestavni del plače, zato se prikaže v stolpcu 8 obrazca M-4/M-8 sorazmerno uram prisotnosti na delu. V stolpec 9 tega obrazca se vpišejo tudi prispevki od izplačane božičnice.
Jaz bi v takem primeru za vsak slučaj preverila to kar naZPIZ, preden bi izpolnila in poslala obrazec.
LP :)
lala
Začetnik
Začetnik

M4/M8

Odgovor Napisal/-a lala »

Zanima me, ali so v bistvu podatki za m4/m8 enaki kot podatki za dohodnino?....primer delavec je delal do 31.8.2004 ...ali pridejo v m4 obrazec obračunane ali izplačane plače?????

najlepša hvala za odgovor
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Ne, kot je bilo že napisano na tem forumu, se zajame obračunane plače za obdobje 1.1.2004 do 31.12.2004 in ne kot pri dohodnini izplačane plače.
Lep dan. :)
lala
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a lala »

ali prav razumem, da se potem upošteva plačo, ki je bila obračunana v februarju (za januar 2004) pa vse do plače, ki je bila obračunana v januarju 2005 za december 2004????....samo tako dobim 12 plač in vse te spadajo v leto 2004....najlepša hvala...
minca
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a minca »

Za leto 2004 so bile do danes izplačane samo plače jan-april 04,
ostale so bile samo vkalkulirane in tudi do danes še ne izplačane.
Vpišem v m4/m8 vseh dvanajst ali samo prve štiri?
lp
ozi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ozi »

Točno se pozanimaj raje na ZPIZ-u.

Kot pa sem jaz nekje prebrala, napiši izplačne plače v eno vrstico, neizplačane pa v drugo in na koncu opombe kaj je plačano in kaj ne.

LP ozi
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Minca, ravnajte, kot je zapisala Ozi. V prvo vrstico vpišete vse podatke za obdobje 01. 01. do 30. 04. (število ura, plač, prispevkov za ta čas), v drugo vrstico vpišete pa obdobje za čas 01. 05. do 31. 12., vpišete število ur, zneski plač in prispevkov so dejansko 0, a vpisati morate 0,01 stotin, da računalnik sprejme podatke.

Ravno zato in še zaradi tega, ker tega za leto 2003 nisem tako ravnal, sem klical na ZPIZ. Zopet, tako kot na DURS-u, jih moram pohvalit. "Ujel" sem pa še svojo referentko. Popravil sem lanski obrazec (v koloni je šifra 1, kar pomeni, da prejšnje podatke brišejo). Le VP mi je svetovala naj bo 441 in ne, kot sem si jaz zamislil 481. Ali je komu jasna VP 441!?

:svprasaj:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
sasa
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sasa »

:oops: Ali gre v M4/M8 tudi 6% prispevek za PIZ od podjemne pogodbe? :oops:

Lep pozdrav!
Odgovori