Zaposlitev v neprofitnem društvu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jakobg
Novinec
Novinec

Zaposlitev v neprofitnem društvu

Odgovor Napisal/-a jakobg »

Lani sem bil zaposlen preko javnih del od februarja do decembra 30 ur tedensko. Dobival sem minimalno plačo + malica + prevoz. Delodajalec je rekel, da mi regres ne pripada, dopust sem imel normalno. Letos sem zaposlen redno za določen čas enega leta, vendar ne dobivam malice in prevoza, le osnovno plačo.
Ima delodajalec prav, ali lahko zahtevam malico in prevoz?
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Za vsak dan, ko pridete na delo in delate vsaj 4 ure vam mora povrniti prehrano in prevoz. :) Seveda vam pripada tudi regres.
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Nekje sem slišala, da preko javnih del res nisi upravičen do regresa za dopust. Morda se oglasi še kdo drug s točno informacijo.

Prehrana in prevoz pa pripadata v vsakem primeru.
Letos vam definitivno pripada cel regres in cel dopust, če ne boste prekinili delovnega razmerja pred 1.7. - potem vam pripada sorazmeren del vsakega.

Mirjana
zsjrac
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a zsjrac »

preglej pogodbo o javnih delih.
ni regresa, glede na starost običajno tudi krajši delovni čas, višina plače brez dodatka za delovno dobo, vezana na izobrazbo, plača lahko tudi pod minimalno.
imajo svoj status.
lep dan
Petra23
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Petra23 »

Pri javnih delih je točno tako, da regres tem zaposlenim ne pripada. Zaposlitev preko javnih del za 30 ur na teden pa pomeni, da si ljudje tisti dan ko so prosti nekako iščejo službo. Zaposlitev za 30 ur tedensko dobijo ljudje, ki so stari do 50 let, mislim pa da so še kakšni drugi pogoji. Polni delavnik preko javnih del dobijo pa ljudje, ki napolnijo 50 let, ljudje kategorije težje zaposlivih, invalidi in še kdo.

Še opozorilo, tako kot vam je bilo prej povedano, vam po napolnitvi 4 ur na dan dela pripada malica in prevoz.
jakobg
Novinec
Novinec

še glede zdajšnje plače in malice ...

Odgovor Napisal/-a jakobg »

Na vprašanje v društvu kaj je z malico in prevozom, so mi povedali da več kot "toliko" bruto mi ne namenijo, lahko mi zmanjšajo osnovno plačo in izplačajo malico in prevoz, ali pa ostanem pri zdajšnjem izplačilu ... (ker je večja osnova, mi gre več za SPIZ in več za akontacijo dohodnine, posledično pa dražje plačujem vrtec in otroški dodatek je manjši ... na srečo pa so vse številke dokaj majhne, vendar bi bile še vedno zanimive za delovnega inšpektorja ... jaz pa čez pol leta na borzi)
Odgovori