Pogodba o zaposlitvi
Moderator: Mirko Zbačnik
Pogodba o zaposlitvi
1.4.2004 sem se zaposlil za določen čas, do 31.3.2005, nato pa do 22.4.2005 nisem v podpis dobil nobene pogodbe vendar sem bil po poteku pogodbe na istem delavnem mestu.Sedaj pa ko sem dobil 22.4.2005 v podpis novo pogodbo, mi je nekaj stvari nejasnih in vas prosim če mi lahko razložite.
V 1.členu imam zapisano:
Pogodbeni stranki uvodoma ugotavljata, da ima delavec pri delodajalcu sklenjeno delovno razmerje za nedoločen čas.Predmetno pogodbo sklepata z namenom uskladitve določil z novo sprejetimi splošnimi akti družbe.
Delavec je začel opravljati delopri delodajalcu 1.4.2004
Datum spremembe pogodbe: 1.5.2005
Delovno razmerje se sklepa za določen čas, do 31.3.2006, s polnim delovnim časom 40 ur tedensko.
Kaj lahko naredim, a je to v skladu z zakonom????
LP in hvala za odgovore.
V 1.členu imam zapisano:
Pogodbeni stranki uvodoma ugotavljata, da ima delavec pri delodajalcu sklenjeno delovno razmerje za nedoločen čas.Predmetno pogodbo sklepata z namenom uskladitve določil z novo sprejetimi splošnimi akti družbe.
Delavec je začel opravljati delopri delodajalcu 1.4.2004
Datum spremembe pogodbe: 1.5.2005
Delovno razmerje se sklepa za določen čas, do 31.3.2006, s polnim delovnim časom 40 ur tedensko.
Kaj lahko naredim, a je to v skladu z zakonom????
LP in hvala za odgovore.
Ker firma v 8. dneh po preteku določenega časa ni podpisala nove pogodbe (očitno so spregledali) so vas morali zaposliti za nedoločen čas.
Zdaj vam ponujajo prevaro. Jaz te pogodbe ne bi podpisala. Od 1. 4 dalje ste zaposleni za nedoločen čas in pika.
Takšnih primerov kar nekaj poznam, da pozabijo na podaljšanje, vendar pa takšnih fint še nisem videla.
Zdaj vam ponujajo prevaro. Jaz te pogodbe ne bi podpisala. Od 1. 4 dalje ste zaposleni za nedoločen čas in pika.
Takšnih primerov kar nekaj poznam, da pozabijo na podaljšanje, vendar pa takšnih fint še nisem videla.
Podjetje mora pogodbo o zaposlitvi poslati tudi na zavod za zaposlovanje. MIslim, da jim tam pogodba ne bi šla skozi. Ker pogodbe v podjetju niso podaljšali pravočasno, imate zdaj zaposlitev za nedoločen čas. To je dejstvo. Če boste podpisali to pogodbo (ali ste jo morda že), pa je stvar seveda drugačna.
Lahko pa se obrnite na zavod in vprašajte za nasvet, odločitev pa je na koncu vaša. Ne verjamem, da bi vam izplačali kakšno odpravnino.
Lahko pa se obrnite na zavod in vprašajte za nasvet, odločitev pa je na koncu vaša. Ne verjamem, da bi vam izplačali kakšno odpravnino.
Če rabite to službo, pogodbo lepo ignorajte in je ne odpišite. Ker ste že v službi dlje časa, to enostavno pomeni, da imate službo za nedoločen čas, kar je danes pravi balzam in se nimate kaj sekirati. Tako jim tudi povejte. Pa še to jim povejte, da jim nobena druga pogodba na zavodu za zaposlovanje ne bi šla skozi. Pa čimprej naj to uredijo, da ne bo kaj narobe.
Kolikor jaz vem in imam izkušenj, se pogodba o zaposlitvi za tiste, ki so zaposleni za določen čas pošlje na zavod. V eni od naših firm, je bilo natanko tako, kot to opisuje gospod. Eni od zaposlenih za določen čas so pozabili podaljšati pogodbo, to so se spomnili po 10 dneh. Ko so na zavod skušali dali novo pogodbo, spet za določen čas seveda, jo ti niso sprejeli in punca je dobila zaposlitev za nedoločen čas. Takrat smo tudi izvedeli, kako je s tem.
Na zavod za zaposlovanje ni potrebno pošiljati pogodb o zaposlitvi, res pa je ,da če podjetje zamudi podaljšanje, bi ga moral zaposliti za nedoločen čas, v kolikor se delavec ne strinja z novo pogodbo, skratka vsa zadeva je v rokah delavca, v vsakem primeru si morate poiskati nekega pravnika ali sindikalista, ki vam bo pomagal.