Oba sta pravilna. Prvi zagotavlja najnižji nivo pravic po kolektivni pogodbi, drugo je najvišji davčno priznan odhodek. Keterega uporabljate vi, poglejte v vašo panožno kolektivno pogodbo (nekatere panoge imajo kot minimum določen najvišji, davčno priznan znesek).
Niže kot 740,00 SIT ne smete dat, če date več kot 26.042,00, morate plačati nad zneskom vse prispevke.
Tam sem našel tole, za različna meseca: <blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Prehrana med delom za mesec januar 2004: 740,00 SIT na dan za dan prisotnosti na delu.<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">quote]Prehrana med delom za mesec februar 2004: 726,00 SIT na dan za dan prisotnosti na delu.[/quote]
Kaj je prav: 725,0, 726,00 ali 740? A velja to le za obrtnike?
Na podlagi zakona o višini povračil stroškov v zvezi z delom in nekaterih drugih prejemkov (Uradni list RS, št. 87/97, 9/98 in 48/01) minister za delo, družino in socialne zadeve objavlja
K O L I Č N I K
rasti cen prehrambenih izdelkov
Količnik rasti cen prehrambenih izdelkov za obdobje julij–december 2003, na podlagi katerega se uskladi regres za prehrano med delom za obdobje januar–junij 2004, je 1,002.
Znesek regresa za prehrano med delom za obdobje januar–junij 2004 je <b>726</b> SIT na dan.
Po mojem je 740,00 sit za januar, čeprav sem na sindikalni listi za gospodarske dejavnosti za januar našla podatek 726,00 sit.
očitno se podatki med seboj razlikujejo.