Avansni račun
Moderator: Mirko Zbačnik
Avansni račun
Lepo pozdravljeni
zanima me, kako knjižite avansne račune? Od dobavitelja smo prejeli avansni račun, ali moramo dobiti še račun, ali je ta avansni račun že za knjiženje. Kako ga poknjižite?
Hvala za vso pomoč, vsak nasvet mi bo prišel zelo prav.
zanima me, kako knjižite avansne račune? Od dobavitelja smo prejeli avansni račun, ali moramo dobiti še račun, ali je ta avansni račun že za knjiženje. Kako ga poknjižite?
Hvala za vso pomoč, vsak nasvet mi bo prišel zelo prav.
http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... ight=avans
P.S. Ta tema je bila že odprta, upam, da bo pomagala.
Lep dan, je že malo sončka

P.S. Ta tema je bila že odprta, upam, da bo pomagala.
Lep dan, je že malo sončka
Kdaj avansni račun?
Kdaj naj bi se izdal avansni račun? Če je blago plačano po predračunu oz. ponudbi in je blago še isti dan dobavljeno, verjetno da za to ni potrebno izdajati avansnega računa, kaj pa če dobava dlje kot 1 teden?
Vem trapasto, ampak to je zadnje vprašanje o tem? Hvala.
Vem trapasto, ampak to je zadnje vprašanje o tem? Hvala.
Avansni račun
Pozdravljena!
Glede avansnega računa:
Račun za predplačilo je potrebno izdati zadnji dan davčnega obdobja, v katerem je predplačilo prejeto. Obveznost za plačilo davka pa nastane na dan prejema predplačila in ne na dan izstavitve računa za predplačilo.
Se pravi, če je bilo predplačilo prejeto zadnjega dne v mesecu, je potrebno izstaviti račun za predplačilo (avansni račun) datiran na zadnji dan v mesecu, oziroma na dan prejetega predplačila.
Podrobnosti si lahko ogledaš na naslovu:
www.sova.si/nasv_30.htm
Papa!
Glede avansnega računa:
Račun za predplačilo je potrebno izdati zadnji dan davčnega obdobja, v katerem je predplačilo prejeto. Obveznost za plačilo davka pa nastane na dan prejema predplačila in ne na dan izstavitve računa za predplačilo.
Se pravi, če je bilo predplačilo prejeto zadnjega dne v mesecu, je potrebno izstaviti račun za predplačilo (avansni račun) datiran na zadnji dan v mesecu, oziroma na dan prejetega predplačila.
Podrobnosti si lahko ogledaš na naslovu:
www.sova.si/nasv_30.htm
Papa!
VPIS V KPR-AVANS
Kako pa se avansni račun vpisuje v KPR?
Ali se vpiše vse:
Datum knjiženja:
Datumm prejema:
Številka dokumenta:
Dobavitelj:
Id št.:
Znesek z ddv
Vrednost ddv
ALI KAKO DRUGAČE?
Ali se vpiše vse:
Datum knjiženja:
Datumm prejema:
Številka dokumenta:
Dobavitelj:
Id št.:
Znesek z ddv
Vrednost ddv
ALI KAKO DRUGAČE?
Upoštevanje avansnega računa v odbobju?
Če je bila dobava npr. opravljena v juniju, avansni račun si dobil v juniju, potem si dobil račun v juliju. Ali lahko upoštevaš ddv v juniju?
Mi imamo probleme z našim dobaviteljem, ki je 6 mesečni zavezanec za DDV in nam še ni izdal avansnega računa za avans plačan v mesecu marcu, maju... Zato sem iskala in našla naslednje: 3. tč. 101. čl. Pravilnika :
Davčni zavezanec izda račun za prejeto predplačilo v skladu s 34. čl. ZDDV najkasneje do zadnjega delovnega dne naslednjega meseca po poteku davčnega obdobja, v katerem je predplačilo prejeto.
Davčni zavezanec izda račun za prejeto predplačilo v skladu s 34. čl. ZDDV najkasneje do zadnjega delovnega dne naslednjega meseca po poteku davčnega obdobja, v katerem je predplačilo prejeto.
slava
Datum - storno avansni račun?
primer:
Datum predplačila za blago je 30.5.2005 - knjižiš 1320/1100.
Dobiš račun - avansni račun 3.6.2005 - knjižiš 2950/1600 - ddv
Dobiš račun dne 15.6.2005 - knjižiš 2950/1600 - v minus
in 1320 v minus - ter R4,1600,2200/2200?
kateri datum uporabiš za knjiženje storno AR?
Lep dan. Navijajmo za sončka
Datum predplačila za blago je 30.5.2005 - knjižiš 1320/1100.
Dobiš račun - avansni račun 3.6.2005 - knjižiš 2950/1600 - ddv
Dobiš račun dne 15.6.2005 - knjižiš 2950/1600 - v minus
in 1320 v minus - ter R4,1600,2200/2200?
kateri datum uporabiš za knjiženje storno AR?
Lep dan. Navijajmo za sončka