POVPREČNA PLAČA
Moderator: Mirko Zbačnik
Saj ne, da zagovarjam trenutno vlado, vendar bi se morali vprašati, kdo je kriv za tako stanje, kot je sedaj, ali "nova" vlada, ali pa morda "stara", kajti v šestih mesecih se ne da popraviti napak prejšnjih dvanajst let.sova napisal/-a:Hope, zakaj takih vprašanj ne postavite g . Janši, on je sigurno boljši naslov kot mi reveži na tem portalu....
Plače so res zelo različne od mesta do mesta, od podjetja do podjetja. Vendar pa, da ima računovodkinja v šoli 120.000 SIT plače, pa skoraj ne verjamem. Čisto možno pa je, da jim vodijo knjige drugje, pa ona vodi samo analitične knjige. Moj brat je predmetni učitelj na OŠ in ima okoli 200.000 SIT plače (pa ne v LJ) in mislim, da njihova računovodkinja nima kaj dosti manj (če sploh kaj). Vem pa da (tudi v našem podjetju) nekateri ful lažejo, kako nizko plačo imajo, pa ne vem komu na čast.
Lp, rika
Lp, rika
Tudi jz ne razumem, zakaj so ljudje tako "skrivnostni" oz. celo lažejo o višini plače. Vendar pa verjamem, da je za koga 250 tisoč mesečno premalo, saj ima verjetno za 150 tisoč "pufov" za avto,hišo,dopust...(kar danes ni nobena redkost), kar pa ostane je pa za mesečne stroške in gospodinjstvo. Res ne ostane veliko, praktično nič.
Drugo pa je, da človek "nič" ne dela, potegne pa milijonsko plačo. Tako kot direktorica živalskega vrta. Živalski vrt pa tako zanemarjen...ste že videli rjave labode?! Oskubljene papagaje?! Shujšanega medveda?! Jokala sem ob pogledu na te živali!! Človek plača vstopnino 2 tisočaka (za študente!) nato se pa zjoka. Kmalu po tem je poginila žirafa, za njo pa še ena druga žival (bilo je po TV)...v glavnem, ko so se začele polemike o višini plače direktorice ZOO-ja je le-ta izjavila, da se z znižanjem plače (na okoli 800.000) nikakor ne strinja! ...
Vsak naj dobi tolikšno plačo, ko si jo zasluži!
Vem pa nekaj: več denarja kot ga človek zasluži, več ga porabi, še več ga potrebuje...Začaran krog.
Drugo pa je, da človek "nič" ne dela, potegne pa milijonsko plačo. Tako kot direktorica živalskega vrta. Živalski vrt pa tako zanemarjen...ste že videli rjave labode?! Oskubljene papagaje?! Shujšanega medveda?! Jokala sem ob pogledu na te živali!! Človek plača vstopnino 2 tisočaka (za študente!) nato se pa zjoka. Kmalu po tem je poginila žirafa, za njo pa še ena druga žival (bilo je po TV)...v glavnem, ko so se začele polemike o višini plače direktorice ZOO-ja je le-ta izjavila, da se z znižanjem plače (na okoli 800.000) nikakor ne strinja! ...
Vsak naj dobi tolikšno plačo, ko si jo zasluži!
Vem pa nekaj: več denarja kot ga človek zasluži, več ga porabi, še več ga potrebuje...Začaran krog.