dolžniki DURS-u
Moderator: Mirko Zbačnik
dolžniki DURS-u
Ko smo odpirali d.o.o. se spominjam, da smo potrebovali potrdilo, da fizične osebe ničesar ne dolgujejo DURS-u.
Ali obstajajo taka potrdila tudi za s.p.-je?
Ali lahko mi kot podjetje xy zaprosimo za tako informacijo DURS za nekoga čisto tretjega - samostojni podjetnik.
Ne ker potrebujemo - ker naz zanima pač?
Se to sme?
Se to da?
HVALA
Ali obstajajo taka potrdila tudi za s.p.-je?
Ali lahko mi kot podjetje xy zaprosimo za tako informacijo DURS za nekoga čisto tretjega - samostojni podjetnik.
Ne ker potrebujemo - ker naz zanima pač?
Se to sme?
Se to da?
HVALA
Poznam primere, ko so zaprli s.p., pa so DURS-i še vedno dolžni.Mislim, da to ni problem DURS si bo že kako poplačal svojo terjatev. Lahko celo, da je ta s.p. dal vlogo za odpis davčne terjatve, ki je bil mogoč po zakonu iz leta 2002 in tako nima več obveznosti, ali pa je enostavno poniknil in se potuhnil za nekaj časa, da se prah poleže.

SPRING
Torej imam edino opcijo da na AJPESU bilanco naročim pa poizkusim iz bilance kaj razbrati.
Zanimivo.
Da DURS bo že dobil kar mu pripada v to sploh ne dvomim - samo zanimivo je ko nekdo milijon dolguje pa je ok.
Mene pa kličejo za 22 SIT in mi grozijo z rubežem.
Boljš da sem veliko dolžna pa bom imela mir kot malo...
Zanimivo.
Da DURS bo že dobil kar mu pripada v to sploh ne dvomim - samo zanimivo je ko nekdo milijon dolguje pa je ok.
Mene pa kličejo za 22 SIT in mi grozijo z rubežem.
Boljš da sem veliko dolžna pa bom imela mir kot malo...
V bazi Ajpesa lahko preverite brez naročila, ali to podjetje še deluje. Na vrhu v tistih ikoncah poiščite, se prav ne spomnim., pa v bazi IPRS, ki je tudi na strani Ajpesa.
Mislim, da nekdo lahko zapre s. p., če je dolžan, ne more pa zapreti TR, dokler DURS ne poravna vsega. Zdi se mi, da je temu tako, kolikor sem jaz imela izkušenj z drugimi. Za TR pa lahko pogledate v bazo Banke Slovenije.
Mislim, da nekdo lahko zapre s. p., če je dolžan, ne more pa zapreti TR, dokler DURS ne poravna vsega. Zdi se mi, da je temu tako, kolikor sem jaz imela izkušenj z drugimi. Za TR pa lahko pogledate v bazo Banke Slovenije.
VAUvita11 napisal/-a:V bazi Ajpesa lahko preverite brez naročila, ali to podjetje še deluje. Na vrhu v tistih ikoncah poiščite, se prav ne spomnim., pa v bazi IPRS, ki je tudi na strani Ajpesa.
JA TO SEM PA GA NI
HVALAAAA
Res je v registru banke z oznako R - kar pomeni da ga DURS že lovi - nekako tako no.
TRR je še odprt
Črka R pomeni
(Kopirano s strani Banke Slovenije)Oznaka R v stolpcu 'Evidenca o neporavnanih obveznostih' pomeni, da je banka zaradi pomanjkanja sredstev na tem računu, v skladu z zakonom, ki ureja izvršbo in zavarovanje ali zakonom, ki ureja davčni postopek, vzpostavila evidenco o neizvršenih sklepih za izvršbo ali prisilno izterjavo. Podatek izkazuje pomanjkanje sredstev na računu imetnika za poplačilo njegove obveznosti in nujno ne izkazuje premoženjskega stanja ali plačilne sposobnosti tega imetnika transakcijskega računa.
Urša