Malica-javni sektor
Malica-javni sektor
Zanima me maksimalna malica, ki si jo lahko izplačamo, glede na to, da za nas velja Zakon o višini povračil stroškov v zvezi z delom in nekaterih drugih prejemkov. Zakon za vse druge pravne osebe javnega prava, kamor spadamo, banke, agencije, sklade, zavode, določa maksimalen znesek malice 717 sit.
Ali obstaja način po katerem bi lahko upoštevali znesek po uredbi 1200,00 sit ali pa 10% povp. plače za pretekle tri mesece?
Ali obstaja način po katerem bi lahko upoštevali znesek po uredbi 1200,00 sit ali pa 10% povp. plače za pretekle tri mesece?
Lucija
In kateri strokovnjaki so to, če ni skrivnost?
Računsko sodišče namreč zahteva, da se malica v javnem sektorju
izplačuje v skladu z Zakonom o višini povračil ..... In tudi mi dobivamo denar od Ministrstva za prehrano delavcev točno v skladu z Zakonom in nič več. Če izplačujete več, nenamensko porabljate proračunski denar.
Računsko sodišče namreč zahteva, da se malica v javnem sektorju
izplačuje v skladu z Zakonom o višini povračil ..... In tudi mi dobivamo denar od Ministrstva za prehrano delavcev točno v skladu z Zakonom in nič več. Če izplačujete več, nenamensko porabljate proračunski denar.
Vam pa svetujem, da preden odgovarjate, preverite, če "ste v pravem sektorju". Odgovarjate v JAVNEM SEKTORJU, če niste do sedaj prebrali.
Sam zelo dobro poznam zakon o dohodnini, in zelo dobro sem seznanjen
o bonitetah in o vsem kar spada zdraven. (Zakon poznam do zadnjega člena, ker ga MORAM poznati )
Glede na to, da ste podali odgovor v javnem sektorju, sem smatral, da ste proračunski uporabnik, zato posledično tak odgovor.
Proračunci imamo točno določeno, koliko lahko izplačamo za malico.
Očitno ne poznate javnega sektorja. Zato ne podajajte odgovorov, in sedržite foruma, ki se nanaša na vas.
Sam zelo dobro poznam zakon o dohodnini, in zelo dobro sem seznanjen
o bonitetah in o vsem kar spada zdraven. (Zakon poznam do zadnjega člena, ker ga MORAM poznati )
Glede na to, da ste podali odgovor v javnem sektorju, sem smatral, da ste proračunski uporabnik, zato posledično tak odgovor.
Proračunci imamo točno določeno, koliko lahko izplačamo za malico.
Očitno ne poznate javnega sektorja. Zato ne podajajte odgovorov, in sedržite foruma, ki se nanaša na vas.
Seveda smo v javnem sektorju. Javni sektor pa menda ja poznam, če sem diplomirala iz javne uprave."Pa ne pred našim štetjem." Na seminarju za javni sektor - bonitete po novem zakonu sem izpostavila to vprašanje, pa mi je predavatelj potrdil, da v takšnem primeru, kot je naš javni zavod, se lahko poslužimo bonitete. Tudi sama imam predelan zakon o javnih uslužbencih in javni upravi, pa tudi pomoč pri neopredeljenem vprašanju si poiščem pri davčnih svetovalcih ali pa ustreznih revizorjih. Sicer pa, to delavci pravzaprav sami plačujejo - davek in prispevke državi. Brez skrbi, da preden kaj naredimo, se temeljito posvetujemo z ustreznimi službami in še vedno se kaj temu primerno najde. Toliko, lep praznični dan.
O diplomi samo toliko, ker je bilo rečeno, da je nekdo predelal cel zakon. Res, da šola v praksi morda ne pomeni veliko, vendar pa ti nekaj le da. V javni upravi sem zaposlena že deset let. Morda pa deset let le ne delamo vse napačno, ker so odgovorni tako ministrstvu kot ustanovitelju. Jaz sem povedala samo svojo izkušnjo, ki smo jo na seminarju dobili pozitivno opredeljeno. Sicer pa vsi delajmo v skladu z zakonom, morda pa res včasih delamo nekaj kar mislimo, da delamo prav, pa je to narobe. Kaj naš sistem ni zmotljiv. Sami ministri govore o napakah, ki se dogajajo "nehote". Sicer tudi jaz poznam strokovnjake na določenih področjih, ki sploh nimajo šole pa so odlični strokovnjaki na domačem in mednarodnem področju. Pa lep praznični dan.
Draga Heidi.
In sedaj ko imate diplomo ste požrli celo znanost tega sveta, ali kaj?
Ja, sem predelal cel zakon, pa imam samo V. stopnjo izobrazbe in že 24 let delam v računovodstvu, kot računovodja pa 18 let.
Tako, da brez skrbi, dobro vem, kako se zadevi streže.
Imel sem kar nekaj revizij poslovanja in vedno je bilo izdano poročilo BREZ ZADRŽKA.
Vem pa tudi to, da proračunci NE SMEMO več izplačevati za prehrano kot je v uredbi pa pika. (Mogoče veljajo za vas drugačna pravila, ne vem
)
Če meni ne verjamete, preberite kakšen zapisnik Računskega sodišča.
Pa naj govorijo ti vaši strokovnjaki kar hočejo, revizorji se držijo uredbe.
Saj ni potrebno da verjamete meni, preberite kakšen zapisnik.
Takrat vam bo naenkrat vse kristalno jasno.
Hm,
malce čudno je, da odgovornost za svoje delo prevaljujete na resorno ministrstvo in na ustanovitelja. Toliko bi pa le že lahko vedeli, da ste za svoje delo in dejanja odgovorni VI SAMI (kot javni zavod, ali pač kar že ste) in ne resorno ministrstv oz. vaši ustanovitelji.
A nimate Pravilnika o računovodstvu?
Tudi tam piše KDO JE ZA KAJ odgovoren.
Ministrstvo oz. ustanovitelj prav gotovo ne.
Najbolj mi gredo na živce ljudje, ki mi mahajo pred nosom z diplomo, češ
ja bom pa že vedel, ali vedela saj imam diplomo.
Pa ne zaradi zavisti, ker je jaz nimam, da ne bo pomote.
A žalostno je to, da določeni izobraženci (ne mislim s tem vas) še knjižiti ne znajo, oz. sploh ne vejo, kaj je breme, kaj dobro, kaj je bruto plača, kaj so dajatve itd itd itd .
Hedi lep pozdrav in mnogo uspeha želim.
Jože
s samo V. stopnjo izobrazbe
in brez diplome
In sedaj ko imate diplomo ste požrli celo znanost tega sveta, ali kaj?
Ja, sem predelal cel zakon, pa imam samo V. stopnjo izobrazbe in že 24 let delam v računovodstvu, kot računovodja pa 18 let.
Tako, da brez skrbi, dobro vem, kako se zadevi streže.
Imel sem kar nekaj revizij poslovanja in vedno je bilo izdano poročilo BREZ ZADRŽKA.
Vem pa tudi to, da proračunci NE SMEMO več izplačevati za prehrano kot je v uredbi pa pika. (Mogoče veljajo za vas drugačna pravila, ne vem
Če meni ne verjamete, preberite kakšen zapisnik Računskega sodišča.
Pa naj govorijo ti vaši strokovnjaki kar hočejo, revizorji se držijo uredbe.
Saj ni potrebno da verjamete meni, preberite kakšen zapisnik.
Takrat vam bo naenkrat vse kristalno jasno.
Hm,
A nimate Pravilnika o računovodstvu?
Tudi tam piše KDO JE ZA KAJ odgovoren.
Ministrstvo oz. ustanovitelj prav gotovo ne.
Najbolj mi gredo na živce ljudje, ki mi mahajo pred nosom z diplomo, češ
ja bom pa že vedel, ali vedela saj imam diplomo.
Pa ne zaradi zavisti, ker je jaz nimam, da ne bo pomote.
A žalostno je to, da določeni izobraženci (ne mislim s tem vas) še knjižiti ne znajo, oz. sploh ne vejo, kaj je breme, kaj dobro, kaj je bruto plača, kaj so dajatve itd itd itd .
Hedi lep pozdrav in mnogo uspeha želim.
Jože
s samo V. stopnjo izobrazbe
in brez diplome
Dragi gospod Tjoze. O diplomi pa le toliko, ker ste vi začeli mahati, da ne vem kam spadam. Vseskozi vem, da spadam v javni sektor. Verjamem, da imate bogate izkušnje, saj sem že prej dejala, da poznam strokovnjake, ki nimajo šol, so pa izvrstni. Tudi vam pripisujem izvrstnost v delu. Saj izobrazba tudi ni vse, to priznam. Sama sem imela človeka, ki mi je pri delu izredno veliko pomagal z nasveti, pa je bil z V stopnjo izobrazbe. Izobrazbe sploh ne bi omenila, če me ne bi imeli za "tepko" ki ne ve, kam spada. Takole, jaz vam želim še veliko delovnih uspehov in tudi pomoči in forumu. Nikoli in nikdar nisem mahala z diplomo, ker če znaš delati oziroma veš, kaj je tvoje delo, je sicer dobro, da jo imaš, če pa je nimaš pa kljub temu lahko dobro profesionalno opravljaš svoj poklic. Lep torkov pričetek vam želi Heidi.