Nadomestilo za prehrano pri nadurnem delu

Odgovori
nonka
Nov član
Nov član

Nadomestilo za prehrano pri nadurnem delu

Odgovor Napisal/-a nonka »

Pozdravljeni,
zanima me, ali je delavec upravičen do nadomestila za prehrano za dela proste dneve (sobote, nedelje, praznike), če ima odločbo o nadurnem delu na takšen dan? Enako je s prevozom na delo?! Logično mi je, da je upravičen; samo ali je z vidika davčnega obravnavanja takšnih stroškov, kakšna omejitev?!

Se v naprej zahvaljujem za odgovor!

Simona :roll:
tjoze
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a tjoze »

Ste javni sektor?
nonka
Nov član
Nov član

Malica pri nadurnem delu

DA. Smo javni sektor.
tjoze
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Moje mnenje je, da. Obračunaval bi pa tako višino, kot za redne delovne dneve. Kaj pa pravi vaša kolektivna pogodba?
nonka
Nov član
Nov član

Re: Malica

Nič ni posebaj določeno. No, saj imajo (mislim) samo v zdravstvu točno vse opredeljeno, pri nas pa nič. Saj tudi v uredbi piše le, da se izplača regres za malico za dneve prisotnosti na delu. Ampak revizorka pravi, da ne more dati uradnega tolmačenja, kako bi bilo prav. Pa saj tako je v našem poslu; ko prosiš za mnenje, ti rečejo počakaj ali znajdi se sam po svoji vesti, ko pa ti pridejo "gledat" knjige, si pa največji tepček ali celo kriminalec, ki ne delaš prav.

Lp

Simona
krim
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a krim »

Naša izkušnja z nadomestilom za prehrano med delom- naši delavci tudi delajo nadure več kot štiri ure dnevno: Smo javni sektor - direktni proračunski uporabnik. Delavcem lahko damo tisto, kar smo pri pripravi proračuna planirali oziorma kar je zagotovljeno s proračunom - planirali pa smo lahko tisto, kar je bilo določeno s proračunskim priročnikom (to pa je št. delavcev x znesek malice na dan x št dni s pripombo, da upoštevamo letni dopust, ko delavce ne prejema malice!). Ponovno smo za mnenje zaprosili ministstvo za javno upravo in ko ga prejmemo vam bom, spoštovani uporabniki foruma, to sporočila. :?: :idea:

LP,
Ina
nonka
Nov član
Nov član

Malica

Spoštovana Ina,

se priporočam za dokument, ko boste ga dobili. Meni je revizorka tudi obljubila pisno pojasnilo MF, pa bomo tudi delili, prav?!

Lp
Simona
tjoze
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Sam sem lani 2 x zaprosil za pojasnilo tako Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za finance in resorno Ministrstvo, pa do danes nisem dobil
nobenega odgovora.
Vsak dela po svoje in v veri, da dela prav.
Ko pa pride revizor v bajto je pa nenamenska poraba denarja itd itd
Odgovori