s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Angelina
Računovodja
Računovodja

s.p.

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Fizična oseba je bila zaposlena 6 mesecev leta 2003 pri podjetju in nato je bila 3 mesece brez zaposlitve, nato je odprla s.p. in si plačuje prispevke za zasebnika .

kako se sedaj polotiti vseh stvari, ki jih je treba oddati do 29.2.

hvala vam

:oops:
barbarak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a barbarak »

Za mesece poslovanja s.p. v letu 2003 morate do konca februarja oddati komplet obrazcev za odmero davka od dohodkov. Ta vsebuje: podatke iz bilance stanja, podatke iz bilance uspeha, napoved za odmero davka od dohodkov iz dejavnosti, popisni list osnovnih sredstev, zaloge, gotovine v blagajni. Sliši se zakomplicirano, vendar ta komplet obrazcev kupite v knjigarni pa boste videli, da bo šlo, če ne se pa obrnite še na klepet na forumu.
Ajpesu morate oddati bilanco stanja in bilanco uspeha ( drugi obrazci ).

LP :D
Angelina
Računovodja
Računovodja

Najlepša hvala - sem že "letela" v knjigarno in vse kupila - niti ne izgleda tako strašno.

Smešno je da delam d.o.o.-je že nekaj let brez problemov, s.p., ki pa je lažji je pa za mene nov.

Kako pa potem od odda dohodnino za sebe kot fizična oseba?

Sem že brskala po forumu in našla tudi vaš odgovor kar se tiče zaposlenih na s.p.-ju in obračunu plač - mi je zelo pomagal - samo majhen košček mozaika mi še manjka.

No glede celote imam še nekaj vprašanj pa bom sama poskusila najti rešitev, da ne bom zastavljala bedastih vprašanj (mi je malo nerodno...) ker kar se nekomu zdi logično je meni uganka.

res hvala vam
barbarak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a barbarak »

Naj vam ne bo nerodno tudi jaz na forumu postavljam vprašanja. Sem imela isti problem poznala sem d.o.o., s.p. pa ne.
Glede dohodnine kot fizična oseba, ki jo mora oddati do 31.03., pa mora vpisati znesek plačanih akontacij davka od dohodkov iz dejavnosti, za leto ko izpolnjuje dohodnino. Ta davek določi davčna uprava z odločbo.

LP :D
Angelina
Računovodja
Računovodja

aaaaaa
zdaj pa je jasno

vpiše si tisto kar je zalužil ko je v prvi polovici redno delal in to kar DURS določi z odločbo - določili so 120.000 na leto po 10.000 na mesec in za 2003 so bili to oktober, november in december

opa - ni težko kot izgleda samo nekdo te mora na pravo pot postaviti

jaz bi kar še spraševalaaaa
yupi
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a diana »

P.s.
Na DURS bi morali oddati do 31.01.03-da (odkar je s.p.) ni izplačeval nobenih dohodkov fizičnim osebam. Na prvi strani tega portala imate vzorec obrazca, ki se pošlje na DURS-pohitite!LP

diana
Angelina
Računovodja
Računovodja

hvala diana

ampak to pa sem... ker je na d.o.o. enako potem vem, da moram - zmedejo me le razlike

hvala vam
Angelina
Računovodja
Računovodja

a lahko še kaj vprašam brez da me okregate?

:oops:
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Hihi, Angelina, zagotavljam vam, da so člani na našem forumu zelo prijazni ... v primerjavi z nekaterimi ... :wink:
diana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a diana »

Angelina kar kar, mi bomo pa vas o d.o.o.:wink:

diana
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Angelina res vam mora biti nerodno spraševati, ker vas na forumu vsi poznamo. To je samo malo za šalo. Napoved pa je potrebno odati do 01.03.2004 ker je 28.02. sobota in davčni organ ne dela. Odati pa je potrebno prvi delovni dan ko organ spet dela. Za ajpes pa morate oddati do 31.03.2004 bilanco stanja in uspeha program boste dobili na ajpesovi strani. Objavljen bo 16.02.2004.Pa še plačati morate mislim da 2.400,00 sit.

Lidija
Angelina
Računovodja
Računovodja

hvala vam

počasi bo treba v boj s to bilanco ampak bo kar velik problem - ker mi veliko papirjev manjka

ali kdo ve na katerem naslovu se nahajajo cenilci - da pridejo oceniti O.S. v gostinski lokal?

to je sedaj prvi in največji problem

potem bo še kaka "znanost" iz knjiženja na vrsti
Odgovori