Spoštovani !
Več ljudi več ve in zato prosim za pomoč, oziroma odgovor na vprašanje : kaj naredite v podjetju, ko umre zaposlen, ki je sicer v času smrti na letnem dopustu?
V mojem primeru so mi izplačali del plače za tekoči mesec, do dneva smrti, objavili osmrtnico in kupili venec. Umrli je bil v podjetju zaposlen 38 let.
Hvala,
LP, radovedna1
smrt v času letnega dopusta
Moderator: Mirko Zbačnik
Pozdravljena,
verjetno si želite tolažbe in vesti, da pokojnemu pripada še kaj.
Pa vendar mislim, da je to kar so v podjetju izplačali in naredili tudi vse kar bi morali oz je bilo pričakovati.
To je sicer žalostna tema, pa vendar upam, da boste dobili še kak odgovor, mogoče me bo kdo popravil.
Lep pozdrav, Ozi
verjetno si želite tolažbe in vesti, da pokojnemu pripada še kaj.
Pa vendar mislim, da je to kar so v podjetju izplačali in naredili tudi vse kar bi morali oz je bilo pričakovati.
To je sicer žalostna tema, pa vendar upam, da boste dobili še kak odgovor, mogoče me bo kdo popravil.
Lep pozdrav, Ozi
-
yanna
spoštovana, sožalje.
Poglejte kolektivno pogodbo za panogo podjetja. V naši npr. imamo določeno obvezno izplačilo posmrtnine svojcem, v višini (nisem sigurna, ampak tle nekje) najmanj treh povprečnih plač RS zadnjega tromesečja. Verjamem pa, da so takšna podjetja s takšnimi določili redka.
Najmanj kaj lahko naredi podjetje, je pa to, kar so v vašem primeru.
Poglejte kolektivno pogodbo za panogo podjetja. V naši npr. imamo določeno obvezno izplačilo posmrtnine svojcem, v višini (nisem sigurna, ampak tle nekje) najmanj treh povprečnih plač RS zadnjega tromesečja. Verjamem pa, da so takšna podjetja s takšnimi določili redka.
Najmanj kaj lahko naredi podjetje, je pa to, kar so v vašem primeru.