Višina plač

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Višina plač

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Spet se vračam k eni temi, ki smo jo že nekajkrat obdelali, vendar imamo večje probleme zaradi plač. Sploh mi ni jasno, kakšne so na splošno neto plače za knjigovodje, administratorje, računovodje? Rada bi malo vaše mnenje, ker so se nam začeli ljudje pritoževati, da imajo prenizke plače. Za kakšen podatek bom hvaleža :lol:
yanna

Odgovor Napisal/-a yanna »

:P Vita, zadnje čase sem bila na nekaj razgovorih za službo (predvsem iz radovednosti, kako se zadevam streže drugje) in moram reči, da so plače smešne. Torej računovodski servis, ki se predvsem ukvarja s strankami, ki nimajo ravno navade ažurnosti kar se dokumentacije tiče (primer: prinesejo dokumentacijo, neurejeno seveda, 14 dni pred oddajo ZR, pa vmes manjkajo dokumenti za vsaj tri mesece, ker jih pač ne najdejo, vse u škatlah..mislim the worst nightmare enega računovodje- kako sploh lahko iz tega narediš bilance in za tem stojiš s vso odgovornostjo, ne razumem) nudi neto plačilo od 150.000,00 do 170.000,00 sit. Kriminalno malo.
Druga firma, ki je takšna kot se spodobi, nudi plačilo (ni računovodski servis) bruto (neto si sami ocenite) od 390.000,00 sit naprej za "najnižji pložaj v računovodstvu". Za res ta pridne pa se letno izplačujejo bonusi od 20% letne plače posameznika, kar ni mačji kašelj. Stimuliranje računovodskih delavcev običajno ni uporabljeno v praksi, ker pač kao po neki logiki ti ljudje ne ustvarjajo dnarja, ampak ga kot režija samo trošijo lol :sbolan:
Nekaj odgovorov na vaše vprašanje pa najdete v Razno, kjer vidite, da so nekateri bistveno podcenjeni. Neto mojega delovnega mesta je cca 270.000,00 glede na določen RR (dejanski moj neto je nekaj nižji, ker se moram na delovnem mestu še dokazati :mrgreen: , vendar bom do takšne plače prilezla, upam, da v kratkem), pa tudi stimulacij sem deležna.
Menim, da je najnižja sploh sprejemljiva meja najmanj 200.000,00 neto. Vsi mi pa vemo, koliko znanja, časa in energije je potrebno za opravljanje dela.
daras
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a daras »

Odvisno s katerega konca si, pri nas sem v zadnjem času zasledila nekaj ponudb delovnih mest knjigovodja, računovodja - plače pa nudijo v višini 110.000 -130.000 SIT. Kriza je tako ali tako, saj si tudi cene še vedno zbijajo in potem seveda tudi delavci pri tem potegnejo ta krajši konec.
Tudi sama bi takoj zamenjala za 200.000 SIT, pa je to žal utopija.
Mogoče bo treba pa v drugo regijo.
silva11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a silva11 »

Ja kot prvo je sploh težko dobiti zaposlitev, se mi je zgodilo zadnjič na enem razgovoru da kaj si jaz zamišljam ker nisem iz Ljubljane ampak iz okolice, da hočem tako plačo, če pa to njega potem tako stane + moji potni stroški. Zahtevala sem pa 140 tisoč neto. Ne vem ali je to res veliko? Imam namreč 1 leto in pol izkušnenj v knjigovodstvu ter administraciji, že res da ne vem vseh stvari, vendar se izredno hitro učim, če mi le dajo priložnost. Pa tudi sposobna sem marsikaj, predvsem hitrega in natančnega dela.
Mislite da res veliko zahtevam?
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

yanna absolutno se strinjam, 200.000 SIT minimum. težava pa je, da si sami zbijamo ceno, saj smo pripravljeni delati za majhen denar. Mislim, da je to povezano tudi s poklicem ki smo si ga izbrali. Postati računovodja je rezultat marljivosti in pripravljenosti delati, samo da delaš, ker ne želiš sedeti doma in gledati v strop.
Odgovori