Zasebnik ( s.p. ) in refundacija ZZZZS!
Moderator: Mirko Zbačnik
Zasebnik ( s.p. ) in refundacija ZZZZS!
Pozdravljeni!
Zanima me sledeče. Zasebnik je na bolniški nad 30 dni, se pravi to krije ZZZS. Ali kdo kaj več ve o tem???
Hvala in lepo pozdravljeni.
Zanima me sledeče. Zasebnik je na bolniški nad 30 dni, se pravi to krije ZZZS. Ali kdo kaj več ve o tem???
Hvala in lepo pozdravljeni.
Za zasebnike na bolniški nad 30 delovnih dni se bolniški listi še vedno dostavljajo na ZZZS. Za boleznine nad 30 dni tudi zmanjšate bruto oz. prispevke pri samem obračunu prispevkov za socialno varnost za zavezanca. Na ZZZS dostavite tudi osebni račun zavezanca, kamor bo ZZZS nakazal denar.
PS: Pri nas zavezancu ne nakažejo denarja, če nima poravnanih obveznosti do DURS-a.
lp
PS: Pri nas zavezancu ne nakažejo denarja, če nima poravnanih obveznosti do DURS-a.
lp
mojca
Preračunajte, koliko znese ta bruto znesek na dan (n.pr. deljeno z 22 delovnih dni) in pomnožite s toliko dnevi, kot je trajala bolniška nad 30 dni. Za toliko potem zmanjšate ta bruto. Morate pa na obračunu prispevkov za DURS vpisati, da je šlo za bolniško nad 30 dni in koliko časa ter priložiti potrdilo o bolniški, ki vam jo da zdravnik. LP!
-
MARJETICAVA
- Računovodja

A potem pri zasebniku ne potrebujem revalorizacijskega faktorja iz preteklega leta??? Kaj pa osnova prejšnjega leta??? Ali se upošteva glede na to da je nastopil bolniško 29.3.2005 ta faktor iz letošnjega leta in sicer za mesec februar??? Čisto sem že zmedena glede tega.kaltrzic napisal/-a:Preračunajte, koliko znese ta bruto znesek na dan (n.pr. deljeno z 22 delovnih dni) in pomnožite s toliko dnevi, kot je trajala bolniška nad 30 dni. Za toliko potem zmanjšate ta bruto. Morate pa na obračunu prispevkov za DURS vpisati, da je šlo za bolniško nad 30 dni in koliko časa ter priložiti potrdilo o bolniški, ki vam jo da zdravnik. LP!
V upanju na čimprejšnji odgovor hvala.
lp mo
Pri zasebniku, ki ima bolniško nad 30 dni ali nego, ni treba računati nadomestila, ker to naredijo na ZZZS. Samo prispevke zmanjšate za toliko dni. Sicer pa jaz kar pokličem na ZZZS, če mi ni kaj jasno, so zelo prijazni in mi vsakič sproti razložijo, kaj že moram narediti... Ko se pa ne dogaja prav pogosto, da je obrtnik na bolniški več kot 30 dni. Sploh pa zdaj, ko mora baje bolniško nad 30 dni potrditi zdravniška komisija. Nisem še imela primera, sem pa slišala tako in vprašala na ZZZS, kjer so rekli, da je res .
Mi nesemo bolniški list najprej potrdit na izpostavo DURS (verjetno zato, da napišejo, če je zasebnik tam kaj dolžan, kot je omenila Citam) in šele potem na ZZZS. Ker gredo na DURS stranke same, ne vem točno, kaj jim pišejo na bolniški list. LP!
Mi nesemo bolniški list najprej potrdit na izpostavo DURS (verjetno zato, da napišejo, če je zasebnik tam kaj dolžan, kot je omenila Citam) in šele potem na ZZZS. Ker gredo na DURS stranke same, ne vem točno, kaj jim pišejo na bolniški list. LP!