mednarodni standardi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

mednarodni standardi

Odgovor Napisal/-a bana »

Bojda morajo firme, ki so v lasti tujcev, za leto 2005 narediti poslovno bilanco v skladu z mednarodnimi standardi.
Ima kdo kakšno izkušnjo v zvezi s tem, tudi sanja se mi ne kam naj pogledam.
bana
Računovodja
Računovodja

Ne morem verjet, da nihče nima podjetja, ki je v tuji lasti..
Mirko
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Mirko »

V prehodnih določbah Zakona o gospodarskih družbah ZGD-H (Uradni list RS, št. 139/04) je določba.

36. člen
(1) Družbe iz desetega odstavka 51. člena zakona, pri katerih so na katerega od organiziranih trgov vrednostnih papirjev v
državah članicah Evropske unije uvrščeni samo dolžniški vrednostni papirji, kot jih določa zakon, ki ureja trg vrednostnih
papirjev, prvič sestavijo računovodska poročila v skladu z mednarodnimi standardi računovodskega poročanja najkasneje za
poslovno leto, ki se začne 1. januarja 2007 ali kasneje.
(2) Družbe iz enajstega odstavka 51. člena zakona prvič sestavijo računovodska poročila v skladu z mednarodnimi
standardi računovodskega poročanja za poslovno leto, ki se začne 1. januarja 2006 ali kasneje.
(3) Banke iz enajstega odstavka 51. člena zakona prvič sestavijo računovodska poročila v skladu z mednarodnimi
standardi računovodskega poročanja za poslovno leto, ki ga ob upoštevanju določb prejšnjega odstavka določi Banka
Slovenije v dveh mesecih po uveljavitvi tega zakona, vendar najkasneje za poslovno leto, ki se začne 1. januarja 2007 ali
kasneje.
(4) Zavarovalnice iz enajstega odstavka 51. člena zakona prvič sestavijo računovodska poročila v skladu z mednarodnimi
standardi računovodskega poročanja za poslovno leto, ki ga ob upoštevanju določb prvega odstavka tega člena določi
Agencija za zavarovalni nadzor v dveh mesecih po uveljavitvi tega zakona, vendar najkasneje za poslovno leto, ki se začne
1. januarja 2007 ali kasneje.

Je pa v uradnem listu št. 15 z dne 17.02.2005 čistopis Zakona in vseh popravkov. Predvsem poglejte 51. člen.

Vsaj v zakonu ne vidim te osnove, ne vem pa če ni kje drugje.

Le pozdrav !
Mirko
bana
Računovodja
Računovodja

Mirko, najlepša hvala za izčrpno pomoč, malo sem si razširila obzorje. V tej poplavi takih in drugačnih informacij in dezinformacij me včasih prime da bi ......

Še enkrat haval in lep pozdrav
bana
Računovodja
Računovodja

Tisti haval, je pravzaprav hvala, pri hitrem tipkanju dostikrat tudi kaj arabskega vmes pade
strela
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a strela »

Jaz sem delala podjetju, katerega lastniki so tujci, v Sloveniji je pa njihova podružnica. Delajo dve bilanci..po SRS ter po MSRP (mednarodni standarski računovodskega poročanja).

Lp
Odgovori