fikus

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

fikus

Odgovor Napisal/-a pamps »

Vodstvo malega, vendar uspešnega podjetja, se je v preteklem mesecu odločilo za prenovo pisarn. In ker v vsako pisarno sodi vsaj en fikus, so jih nabavili. Kam naj poknjižim te fikuse? Na račun so kot vrsta stroška napisali: ureditev poslovnih prostorov, poslovno potreben strošek (vsak poslovni prostor mora izgledati dostojno, prijetno in toplo, da se partnerji in stranke počutijo dobrodošli in prav fikusi so tista pika na i, ki je do sedaj manjkala).
Prosim za vaša mnenja. Hvala.
pegi
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a pegi »

izb
Nazadnje spremenil pegi, dne 08 Maj 2005, 10:34, skupaj popravljeno 2 krat.
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Vse "fikuse" dajem na davčno priznane stroške.
kaltrzic
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Jaz sem v svoji firmi "razpostavila" benjaminčke in sem vse stroške v zvezi z njimi (korita, prst, gnojilo, kanglico za zalivanje...) dala na poslovno nepotreben stroške. Ampak prijazno je pa le v pisarnah! :D
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Hvala vsem sogovornikom.
Ne vem še, kaj bom storila s fikusi. Ko sem včeraj knjižila ta račun, sem ga dala na poslovno nepotrebne stroške in sestavila dopis vodji družbe, s katerim mi, kot naročnik, jemlje pristojnost presoje in zato preide odgovornost nanj. Če bo to podpisal, bom preknjižila in še ddv odbijala, če bo hotel. Za fikusi bo najverjetneje prišlo še kaj, kar bo vprašljivo, zato je verjetno najbolje, da takoj razčistimo. Seveda bodo jezni name. Lani, ko smo začeli sodelovati, sem vse podobne stroške avtomatsko knjižila med poslovno nepotrebne, odkar pa se malo več pogovarjamo o potrebnih in nepotrebnih stroških, davčno priznanih in nepriznanih, si izmišljajo vse mogoče izgovore, da bi me prepričali o poslovni nujnosti. Nisem pa prepričana, da bodo svoja stališča branili tudi v primeru kontrole. Bojim se, da bodo v tem primeru zagovarjali stališče "zato jo pa imamo, da oceni in presodi zakonitost".
Nikoli si nisem mislila, da mi bodo tudi fikusi sivili lase.
Odgovori