Še enkrat - PLAČA

Silvestra
Novinec
Novinec

Še enkrat - PLAČA

Odgovor Napisal/-a Silvestra »

Kaj pomeni količnik 3 v javnem sektorju ( računovodja VI. stopnja)-
ali je to res 113.000,00 neto.
Zdi se mi namreč zelo malo.

Hvala za odgovor

S
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kvrcko »

To ni kar tako enostavno. Povedati morate kje delate - šolstvo, kultura, ..
in ali je to osnovni količnik, povečan za delovno dobo in napredovanje ali je to končni količnik, od katerega se vam bo obračunavala plača. Če je končni količnik /kar pa ne verjamem/ bi potem neto kar držal. Ampak nobena računovodkinja, ki jo jaz poznam nima tako nizke plače. Neto za to delo je nekje med 155.000 in 175.000 sit neto.

Lep pozdrav
Tina
vikak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a vikak »

Tak neto je za finančnega referenta III z zahtevano V.stopnjo izobrazbe. Tak neto pa ima tudi tajnica na vložišču z isto zahtevano stopnjo izobrazbe. A ni za ves javni sektor osnova za količnik 1 protivrednost 53.748 SIT bruto (*3=161.244 bruto - brez min.dela) ne glede na to, ali gre za javni zavod, občino, upravno enoto, ministrstvo ...?
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Vsako področje - šolstvo, javna uprava, kultura,.. ima količnike, ki so si verjetno podobni glede na izhodiščno delovno mesto - tajnica, računovodja, referentka za..., itd. So pa potem dodatki tisti, ki količnik dokončno oblikujejo.
Jaz naprimer vem koliko okvirno znaša plača v šolstvu.

Lep pozdrav,
Tina
nero
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a nero »

Mene pa zanima, če kdo ve, kakšne so plače v turizmu?
Imam VII. stopnjo, opravljeno pripravništvo in 1 leto delovne dobe...
lukaa
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a lukaa »

Kvrcko, no potrebujem tvojo pomoč! Te dni se bom zaposlil v plavalnem klubu in obenem pogajal za plačo! Zanima me koliko je minimalna plača za 7. stopnjo izobrazbe na področju športne vzgoje. Hvala za hiter odgovor!!!!
lp, vsem
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

No, točno vam ne znam povedati. Glede na to, da je minilo že kar nekaj dni od kar ste pisali, upam, da ste se že uspešno dogovorili za ustrezno plačo. Ste začetnik ali že imate delovno dobo? Po moje ne bi bilo nič narobe, če bi vaša plača znašala tam okoli bruto 280.000,00 sit, kar pomeni okoli 175.000,00 sit neto v primeru, da ste začetnik.

To je okvirna ocena.

Lep pozdrav. Pa še - če se vam da mi napišite kako ste uspeli.
Tina
poppy--
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a poppy-- »

Ali menite, da se bo računovodjem v javnem sektorju(šolstvo) kaj dvgnil izhodiščni kolicnik? Bodo priznali tudi visokošolsko izobrazbo za racunovodje in temu primeren kolicnik? in če, kdaj? Jaz sem že cisto obupala. :sbolan:
Vsi pravijo, da se razmere morajo urediti, kaže na to pa nič ne.
Kar bo pa bo.
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Izhodiščna plača se dvigne za julij 07, količnik pa je vprašanje, morda bo višji z začetkom veljavnosti plačnih razredov (januar 2008. Glede visoke izobrazbe - nekaj se je govorilo, da bodo spremenili pogoje glede izobrazbe pri zaposlovanju računovodij ( naprimer v šolstvu), bomo videli kaj bo dejansko prinesel nov plačni sistem. Ste se morda vpisala v izobraževanje za preizkušenega računovodjo, glede na to, da imate visoko izobrazbo?

lp,
Tina
poppy--
Računovodja
Računovodja

Kvrcko Nisem "še". Mi lahko poveste, kje bi dobila malo več informacij o tem? Ali mislite da spada izobraževanje za preizkušenega računovodjo v isti rang kot magisterij? Vprašam namreč, ker sem se izredno vpisala na magistrski študij.

Hvala za informacije!
Kar bo pa bo.
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Za moje pojme je veliko bolje imeti magisterij kot biti preizkušeni računovodja. Vsaj glede službe imate odprtih več poti kot magistra. Preizkušeni računovodja je nekakšna mednarodna licenca, da lahko opravljale svoje delo - nam so to predstavili tako, da bo preizkušeni računovodja podpisoval bilance, ki jih bom jaz naredila. Ker ne bom imela licence pač ne bom usposobljena za izdelavo bilanc. Smešno, kajne?
No, bo kot šef računovodstva. Te vrste izobraževanja so preko Ministrstva za finance, ne vem ali veljajo samo za negospodarstvo ali tudi za gospodarstvo.
Naj še kdo pokomentira.

Lp,
Tina
poppy--
Računovodja
Računovodja

Spet se oglašam zaradi plače v šolstvu. Kar sem gledala predloge nič ne kaže, da bi se položaj računovodij izbolšal. Zanima pa me, kje lahko dobiš zaposlitev na delovnem mestu računovodja in da delovno mesto zahteva 7. stopnjo izobrazbe. Je to delovno mesto zelo bolj odgovorno, kot delovno mesto v šolstvu, kjer si razporejen le na 6. stopnjo zahtevnosti?
Kar bo pa bo.
Odgovori