lastniški račun

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pikapolonica
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

lastniški račun

Odgovor Napisal/-a pikapolonica »

Pozdravljeni

vodim knjige za popoldanskega sp-ja in imam problem pri lastniškem računu. Vse kar je kupoval in plačeval z gotovino, sem knjižila na konto 9990 - lastniški račun. Na koncu pa mi je v breme ostalo na kontu 9990 = 14.695 SIT. Zato mi ne štima dobiček in ne vem kako naj to sedaj preknjižim. Kam naj vpišem ta znesek v obrazec za odmero davka iz dobička? Pa še zanima me kam se vpišejo dnevnice v ta obrazec (mogoče med stroške dela) in ali je popoldanski sp sploh upravičen do dnevnic?

Za odgovore se vam že vnaprej zahvajujem in vas lepo pozdravljam.

pikapolonica
Gorazd
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Ptuj, Maribor, Slovenija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gorazd »

Če imate v vseh temeljnicah saldo = nič, potem tudi na koncu ne bi smelo biti salda..mogoče še enkrat preverite.

Gotovinska plačila se pri sp-ju knjižijo na konte skupine 92. 99 pa je izvenbilačna skupina in vam je program v nekaterih poročilih najbrž ne bo zajel.

Gorazd
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

V bilanci stanja za s.p. sta postavki terjatve do podjetnika (oznaka 9) in podjetnikov kapital (oznaka 11) kamor vpisujete saldo lastniškega računa. Prej sta se imenovali terjatve in obveznosti na lastniškem računu.

V samo napoved za odmero davka od dohodkov iz dejavnosti kontov skupine 92 ne vpisujete. Gotovinski tok ni povezan z dobičkom.

Dnevnice za zavezanca spadajo med 21-Ostali stroški brez dolgoročnih rezervacij (nov obrazec za DN). Sicer pa več v Obrtniku 2/2004.

Lp
Nataša
Odgovori