Izobraževanje računovodij v javnem sektorju

Pogovor o raznih seminarjih, izobraževanjih, izpopolnjevanjih

Moderator: Mirko Zbačnik

nf
Nov član
Nov član

Izobraževanje računovodij v javnem sektorju

Odgovor Napisal/-a nf »

Ker ta vprašanje verjetno bere največ računovodij v javnem sektorju, vas prosim, če morda kdo ve, ali obstaja kakšna oblika izobraževanja za VI. ali VII. stopnjo, ki je brezplačna.
Vem, da je vprašanje čudno (vsaj za mene je bilo nekaj časa nazaj), vendar sem v tem forumu prebrala, da bi naj obstajala nekakšna takšna oblika, vendar je bila možna samo v angleškem jeziku.
Žal te teme v tem forumu nikakor ne morem več najti. Prosim za tovrstne informacije.
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

nonka
Nov član
Nov član

Izobraževanje

Odgovor Napisal/-a nonka »

Res obstaja takšno izobraževanje, le da je pogoj končana VII. stopnja izobrazbe - govorim o potrjenem računovodji javnega sektorja - ki bi naj pridobil CIPFA certifikat in potem še "žegn" certifikat DURS-a. :roll: Letos septembra bo vpis za drugo generacijo in bo v slovenskem jeziku.
damy
Začetnik
Začetnik

izobraževanje v javnem sektorju

Odgovor Napisal/-a damy »

Izobraževanje v javnem sektorju za preizkušenega računovodjo je razpisano na strani Centra za razvoj financ: http://www.cef-see.org . Kot je bilo povedano na delovnem sestanku 27.06.2005, študij poteka kot "študij na daljavo", letos je v slovenskem jeziku in zadnjič brezplačno!! Pazite, ker je rok za prijavo 15.08.2005 in je število mest omejeno. Je pa pomembno, ker po letu 2007 ne boste mogli več opravljati del in nalog vodja računovodstva, če ne boste imeli pri njih pridobljenega certifikata ( po domače: ne bo vam pomagala niti specializacija na EF smer računovodstvo!!).
damy
stankaa
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a stankaa »

Zanima me, kje je kaj več o tem napisano, da bo po 2007 lahko vodja računovodstva le ta, ki bo imel certifikat?
CEFUrska
Novinec
Novinec

preizkušeni računovodja javnega sektorja

Odgovor Napisal/-a CEFUrska »

Vlada RS je junija letos sprejela Strategijo razvoja notranjega nadzora javnih financ v kateri je zapisano, da bo za vodstvene položaje v računovodsko finančnih službah proračunskih uporabnikov potrebna licenca preizkušenega računovodje javnega sektorja. Za vsa ostala delovna mesta licenca ne bo potrebna.

Prehodno obdobje v katerem boste imeli čas pridobiti licenco bo zagotovo daljše od 2 let. Natančno bo vse opredeljeno v spremembah zakona o računovodstvu, ki bodo predvidoma pripravljene jeseni letos.

Tekst Strategije si lahko ogledate na

http://193.2.236.95/dato3.nsf/OC/050617 ... a29v23.doc

Urška Fon Satler
Center za razvoj financ
stankaa
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a stankaa »

Najlepša hvala za odgovor "iz prve roke". :)
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

V Ur.l. št. 75/2005 stran 8091 je v 16. členu Pravilnika o normativih in standardih za izvajanje programa osnovne šole je predpisano:

V OŠ z 20 in več oddelki se sistemizira 1 delovno mesto računovodje. Imeti mora srednjo strokovno izobrazbo!

Toliko :| o izobraževanju! Plača za to delovno mesto 126.092,90 SIT. Da ne bo pomote - BRUTO! Toliko o tem, koliko nas cenijo! :szardi:

Sindikat VIZ financira izobraževanje tistim, ki nimajo predpisane izobrazbe! :smodrica:

Pa lep dan vsem, vsaj sonce sije vsem enako! :ssirok:
gsgr
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a gsgr »

Ja taka strategija bo pa državo veliko stala. Večina šol zaposluje enega računovodjo ali še manj in vsaj tričetrt si jih bo torej moralo pridobiti najprej VII. stopnjo izobrazbe in nato še licenco (verjetno ne na svoje stroške). Pa še plače se nam bodo morale - primerno izobrazbi -dvigniti. Ta naša vlada malo preveč sanja. Pa ne da bi imela kaj proti izobraževanju, ampak to se mi pa zdi zaenkrat še malce utopično.

Nesmisel je tudi, da so sprejemali na študij (pridobitev licence) samo tiste, ki so končali KATERIKOLI visokošolski študij, tiste, ki so imeli končano npr. ekonomijo VI. stopnje, so pa takoj zavrnili.

Sijalo bo sonce po 15h.
mojca1
Nov član
Nov član

izobraževanje računovodij v javnem sektorju

Odgovor Napisal/-a mojca1 »

pozdravljeni!

Tudi mene zanima kaj bo z nami ekonomist, 10 let delovne dobe v računovodstvu- javni zavod.

Zakaj se o tem izobraževanju pogovarjajo le nekateri, ali ni to problem vseh čez 2 leti?
Ali bo zveza računovodij kaj storila v zvezi s tem?

Ali pa nas bo mogoče minister za finance povabil na "brezplačno izobraževanje", ali bomo morali sami opraviti tečaj, kaj pa nove sistematizacije, nov plačni sestem?

Mogoče sem le malo radovedna?

lp :|
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Če se ne motim, bo v novem plačnem sistemu tako, da računovodja s srednjo izobrazbo sploh ne bo obstajal. Tisti, ki bodo imeli srednjo, bodo razporejeni na delovno mesto računovodje z višjo, vendar bodo zaradi manjkajoče izobrazbe štartali pet plačnih razredov niže, kot bo rangiran računovodja s višjo izobrazbo. :mrgreen:
mojca1
Nov član
Nov član

računovodja v javnih financah

Odgovor Napisal/-a mojca1 »

Hvala za odgovor!
Še malo sem radovedna;

ko sem sledila sprejetim normativom v OŠ, ter brskala tudi po naši sistematizaciji, sem zasledila, da je za računovodja zahtevana stopnja za izobrazbo -V. - srednja, tako bo po novem plačnem sistemu rangiran računovodja s srednjo izobrazbo v nižji plačilni razred.

Jaz imam že sedaj VI. stopnjo izobrazbe, mi pa nadrejeni povdarja, da mi ne more dati nič več, ker pač imam preveliko izobrazbo.
Poglejte, za izobraževanje računovodjo z licenco imam pa premalo izobrazbo.
Kaj potem takem sem, zakaj sem delala šolo?

lp :?
Odgovori