odpoved

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Anja25
Začetnik
Začetnik

odpoved

Odgovor Napisal/-a Anja25 »

Zanima me kakšna potrdila mora delodajlec napisati nekomu, ki sporazumno odhaja iz podjetja.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ker gre za sporazumno odpoved, mislim da je dovolj, da mu daste izjavo o koriščenem dopustu in izplčačanem dopustu, ter potrdilo o izročitvi delovne knjižice (ki ga delavec podpiše). Mislim, da daste tudi kopijo obrazca o odjavi na ZPIZ, nisem pa čisto prepričan o tem.

Lep dan še naprej!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Anja25
Začetnik
Začetnik

Ok hvala, mislim da se da kopija zavarovanja samo ob prihodu na delo. Nekdo mi je rekel, da je poleg vsega tega potrebno dati še potrdilo o delu oz.delovnih nalogah, ki jih je delavec opravljal, češ da to piše v zakonu, samo jaz nikjer ne najdem.
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Anja25 napisal/-a:Ok hvala, mislim da se da kopija zavarovanja samo ob prihodu na delo. Nekdo mi je rekel, da je poleg vsega tega potrebno dati še potrdilo o delu oz.delovnih nalogah, ki jih je delavec opravljal, češ da to piše v zakonu, samo jaz nikjer ne najdem.
pri sporazumni odpovedi je le to treba dati v pisni obliki, v dveh izvodih. Obličnost ni predpisana, delodajalec pa MORA delavca opozoriti da le ta ni upravičen do nadomestila na zavodu za zaposlovanje za primer brezposelnosti.
vox
Anja25
Začetnik
Začetnik

Vox hvala, tudi sam delam tako sam sem se hotela še prepričati.
Odgovori