DDV zaračunan v tujini

Moderator: Mirko Zbačnik

Tajči3
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

DDV zaračunan v tujini

Odgovor Napisal/-a Tajči3 »

Pozdravček,
slišala sem, da avtoprevoznik, ki tanka gorivo v tujini (Avstrija) in tam plača davek, lahko vsako leto za eno leto nazaj prosi vračilo davka...zanima me, kakšen je obrazec in kam je treba to oddati, če slučajno kdo kaj ve o tem :svprasaj: In če se tukaj zraven lahko obračuna tudi cestnina...?
hvala za pomoč:) tajči
Tajči3
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

kaj nihče nič o tem ne ve?zanimivo
meka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a meka »

Ja tudi jaz iščem odgovor na to vprašanje.
Kakšen je postopek za vračilo davka od tankanja, cestnina,... npr. v Avstriji, ki smo ga plačali z gotovini na blagajni?
lorenak
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a lorenak »

ma folk ka je z vami, kak boste "melverstojer" pobiral, ce smo pa ze 1 leto v EU,haloooo, pol se pa vsi cudite da noben ne odgovarja?;)
la la la la la
meka
Začetnik
Začetnik

Haloooo tebi. Če tankaš tovornjaka na avstrijski črpalki tam ne dobiš računa brez ddv-ja. Drži? Torej plačaš avstrijski ddv, ki ga nato lahko dobiš z nekim postopkom dobiš nazaj. Zanima me postopek vračila (kam se obrniti,....).

Nekateri pač določenih "mednarodnih akrobacij" ne srečujemo vsak dan. Ali je to čudno?
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Zagotovo je postopek v Avstriji podoben kot pri vračilu DDV v Sloveniji. Torej - podati morate vlogo z dokazili na DU v Avstriji. Morda bi vam vedeli povedati kaj več kar na DURS, saj so davčne uprave EU med seboj povezane in si izmenjujejo informacije (od 1.5.2004 dalje). Poskusite, zgubiti nimate kaj. :)
meka
Začetnik
Začetnik

Hvala za odgovor. Verjetno, se bo res potrebno obrniti direktno na "Finanzamt" v Avstriji.

Pri različnih DURS referentih smo že spraševali, pa se nobenemu ne sanja kaj dosti okoli tega... :cry:
saturn
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a saturn »

Mi smo imeli podobno zadevo za vračilo DDV na Hrvaškem (udeležba tujcev na sejmu v CRO) . Zahtevek za povračilo davka smo dali na Hrvaško Min.za finance na posebnem obr.
Tajči3
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Lorenak, mislim...taki odgovor pa res ni potreben tukaj..., če ne znaš potem raje ne odgovarjat...kar tako ne bi vprašala če o tem ne bi slišala...aja pa btw hvala ker si nas seznanil da smo v EU.
Meka...ste že našli koga,ki vam je pomagal na ta način ali nekoga ki skuša prijazno odgovoriti?
Lotica hvala vam za odgovor...ampak, saj veste prijaznosti je danes že bolj malo da bi ti kje pomagali na kakem dursu...poleg tega pa eni sploh ne vejo zakaj so tam v službi.
Lep dan vsem!
HNY666
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a HNY666 »

TREBA SE POMENITI NA GZS, PA DAJO ONI NADALJNE NAPOTKE..
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Anela »

Ne vem sicer vsega postopka, vem pa to, da je možno davek dobivat nazaj, če plačujete gorivo po državah EU s karticami - na primer EUROSHELL. Obračune za gorivo dobivate od podjetja SHELL ADRIA d.o.o. Ljubljana, davek sicer najprej plačate, pri naslednji računih pa vam ga odbijejo. Obrnite se kar na njih.
Pozdrav!
Anela
Tajči3
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Anela...hvala..a zdaj sem že ugotovila to tudi sama, zato sem odprla tudi novo temo, kjer sem sporočila moj odgovor, tukaj sem čakala predolgo...zato mi je le uspelo, ko sem iskala svoj odgovor kar sama. lep pozdrav
Odgovori