Ampak, pravilna pa ni.
Fata
Moderator: Mirko Zbačnik
12 kovancev
1.tehtanje: 6:6 - prevesi se na eno stran
2. tehtanje:6 z ene strani razdeliš na 1/2 ( spet se prevesi na eno stran)
3.tehtanje: na vsako stran dan 1 kovanec, če se tehtnica ne prevesi je ponarejen kovanec tisti, ki ti je ostal, če se prevesi , pač kovanec tiste strani, s katere si prej jemal kovance za tehtanje. Za 2. in 3. tehtanje moraš pač jemati kovance z iste strani.
bavka
3.tehtanje: na vsako stran dan 1 kovanec, če se tehtnica ne prevesi je ponarejen kovanec tisti, ki ti je ostal, če se prevesi , pač kovanec tiste strani, s katere si prej jemal kovance za tehtanje. Za 2. in 3. tehtanje moraš pač jemati kovance z iste strani.
bavka
Narobe!civc napisal/-a:12 kovancev
Kako pa po prvem tehtanju veš, katero stran oz. katerih šest kovancev moraš vzeti? Ponarejeni kovanec je namreč lahko ali lažji ali težji. Torej lahko tehtnica prevesi na levo ali na desno. Kateri so pravi in kateri tisti, med katerimi je en ponarejen?
Sicer pa, nekaj postov nazaj sem nakazal rešitev....
"Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." (Nejc Zaplotnik)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
? ? ?elektrik napisal/-a:Popotnik, nimamo klasične tehtnice, ta, ki jo smemo uporabiti pokaže le, akatera stran je težja. V dveh korakih moramo priti do treh kroglic.
Če si rojen pod srečno zvezdo, prideš v dveh korakih do enega kovanca. Ponarejenega. Beri nekaj postov nazaj.
Od za vraga kroglice?
"Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." (Nejc Zaplotnik)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Bravo, bravo, bravo...pamps napisal/-a:Rika, povejte če sem že blizu...
Možni odgovori:
3. zamenjajte konje (mi je najbolj všeč)
Če ste do zaključka prišli sami, vam moram resnično iskreno in res oh in sploh čestitati, ker ste prvi, ki mi je na to vrašanje v življenju pravilno odgovoril. Če sem iskrena (sicer nerada priznam) sem tudi jaz brcala v prazno.(Dokler mi pač niso odgovora enostavno povedali)
Seveda je pravilna. Če natančno preberete nalogo je pomembno, da konj zadnji prečka ciljno črto in ne jezdec. Če bom jaz jezdla na vašem konju bom ful šibala, da bom prehitela vas in MOJEGA konja, ki mora priti na cilj za vašim.
Veliko veselja na vaši kobili, pa če boste prvi ali zadnji čez ciljno črto.
Lp, rika
Veliko veselja na vaši kobili, pa če boste prvi ali zadnji čez ciljno črto.
Lp, rika