PORODNIŠKI DOPUST

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

PORODNIŠKI DOPUST

Odgovor Napisal/-a ana »

Ker sem zaposlena v malem podjetju nisem imela še primera porodniškega dopusta, sedaj pa se moram pripraviti na prvi primer, bi mi lahko kdo obrazložil na kratko o tem.

hvala
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Delavka vam mora 60 dni pred predvidenim datumom poroda prinesti obrazce iz Centra za soc.delo - o plači, o datumu nastopa porodniškega dopusta ... Ko delavka nastopi porodniški dopust, pa nimate z njo več nobenega opravka, dokler ne pride spet na delo, ker ji nadomestilo plače izplačuje Center za soc.delo. Vi ji boste morali edino izplačati regres, ker ima pravico do celotnega, kljub temu, da bo večino leta na porodniškem dopustu.
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Za evidenco m-4 bi bilo pametno imeti plačilne liste z evidenčnimi urami porodniške brez zneska seveda.
LP
hela
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a hela »

Pred nastopom porodniškega boste morali izpolniti obrazec o višini izplačanega bruto osebnega, neto osebnega dohodka, nadomestil in o število opravlčjenih ur za obdobje 12 mesecev pred nastopom porodniškega dopusta (za porodnico seveda).Podatek zahteva Center za socilano delo.

Lep snežen dan
ana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ana »

glede regresa za ld vem , da ji pripada v celoti, kaj pa število dni ld?, naletela sem namreč na različna tolmačenja nekateri trdijo da celoti, nekateri pa v sorazmernem deležu, kaj je pravilno?

vsem najlepša hvala
Odgovori