Hmm? Vas moti način izražanja (narečja, pogovorni izrazi) ali kaj drugega? Ali vas moti moj način izražanja (za tega se trudim, da je kar se da v knjižni slovenščini z vsemi vejicami in pikami, ker vem, da ste z vseh koncev Slovenije)? Prosim, pojasnite ...kvrcko napisal/-a: Imam še eno pripombo in sicer bi bila to bolj za Nino: glede na to, da je ta forum bolj "službene narave" to se pravi resne, bi bilo lepo, če bi ostalo pri tem, da ostane izražanje vsem razumljivo. Nočem pa z mojo pripombo nikogar užaliti.
Banke !
Moderator: Mirko Zbačnik
Kvrcko; pozabljate, da ste javni sektor. Temu nikoli ni bil problem dobiti posojila. Čisto druga pesem pa je za s. p. in male d. o. o. Da so uslužbenci prijazni, še zdaleč ni dovolj. Na Reiffeisen so na okencih (ali šalterjih) zelo, zelo prijazni, vendar to ni dovolj, če vodstva ne poskrbijo, da bi banka bolj spremljala malo gospodarstvo.
Nina -daleč od tega, da bi me motil vaš način izražanja, napisala sem, da je to bolj za vas, ker pač držite roko nad našimi prispevki. Res je, najbolj me motijo pogovorni izrazi - nismo vsi iz Lj, zato mi je bolj všeč, da se piše v slovenščini, ki je razumljiva vsem. Zaradi kakšne pike ali vejice pa se svet ne bo podrl, če bo manjkala.
Ja, vita11, tako preprosto pa spet ni. Prav tako kot od vas zahtevajo določene podatke moramo tudi mi predložiti banki skoraj celo bilanco /stanja, prihodki - odhodki/, seznam odprtih terjatev in obveznosti, če se kredit vleče čez leto pa tudi celoten zaključni račun. Ko smo prvič vzeli kredit me je skoraj kap, ko sem dobila vse njihove obrazce in zahteve. Sedaj pa kar gre. Je pa res, da je dosti odvisno od vodstva banke, čeprav ne razumem zakaj banke ne bi bile zainteresirane za dajanje kreditov, saj s tem pač služijo, ali ne? Zanima me konkretno kakšen je njihov odgovor, v primeru, ko vam zavrnejo prošnjo za kredit.
Lep pozdrav,
Ja, vita11, tako preprosto pa spet ni. Prav tako kot od vas zahtevajo določene podatke moramo tudi mi predložiti banki skoraj celo bilanco /stanja, prihodki - odhodki/, seznam odprtih terjatev in obveznosti, če se kredit vleče čez leto pa tudi celoten zaključni račun. Ko smo prvič vzeli kredit me je skoraj kap, ko sem dobila vse njihove obrazce in zahteve. Sedaj pa kar gre. Je pa res, da je dosti odvisno od vodstva banke, čeprav ne razumem zakaj banke ne bi bile zainteresirane za dajanje kreditov, saj s tem pač služijo, ali ne? Zanima me konkretno kakšen je njihov odgovor, v primeru, ko vam zavrnejo prošnjo za kredit.
Lep pozdrav,
Tina
Tina, nisem se jezila nad stroški banke za kredit in podobno, pač pa zaradi računa za seznam nakazil plač. Najbrž tega še niste dobili. Tudi jaz sem med drugim tudi javni sektor, naši zaposleni pa imajo svoje TR pri skoraj vseh bankah, kar jih je v Sloveniji. Sedaj pa si NLB omisli, da bo zaračunavala, če jim pošljem papirni sezman za plače(v nadaljevanju sledi, da bodo hotele na tak način služiti tudi ostale banke). To se mi ne zdi ne prav, ne pošteno za nek korekten poslovni odnos. Če bom pri volji, bom res prepričala tiste, ki imajo TR pri tej banki, naj gredo k drugi.
Kar pa se slovenščine tiče, je res lep jezik. Menim pa, enako kot dr. Zinka Kunc, da so njeno pravo bogastvo narečja. Sama sem s štajerskega konca in moram reči, da mi je poleg štajerščine zelo ljuba tudi prekmurščina, najrajši pa poslušam primorce. Ko grem poslušat Iztoka Mlakarja, je zame pravi praznik. Mimogrde, kar nekaj časa sem porabila, da sem ugotovila, kaj pomeni - par kalcet in se mi ne zdi nič slabega, če spoznavam tudi pogovorne posebnosti nekaterih.
Mnenja so pač različna, o okusih pa se tako ne razpravlja.
Kar pa se slovenščine tiče, je res lep jezik. Menim pa, enako kot dr. Zinka Kunc, da so njeno pravo bogastvo narečja. Sama sem s štajerskega konca in moram reči, da mi je poleg štajerščine zelo ljuba tudi prekmurščina, najrajši pa poslušam primorce. Ko grem poslušat Iztoka Mlakarja, je zame pravi praznik. Mimogrde, kar nekaj časa sem porabila, da sem ugotovila, kaj pomeni - par kalcet in se mi ne zdi nič slabega, če spoznavam tudi pogovorne posebnosti nekaterih.
Mnenja so pač različna, o okusih pa se tako ne razpravlja.
Mi imamo, glede na to, da smo majhen kolektiv samo 5 bank. Z banko, kjer ima največ zaposlenih svoj TRR imamo sklenjeno pogodbo o pošiljanju seznamov, poslati ga moramo dva dni prej. Nič nam ne računajo, se pa počasi pripravlja, baje, načrt kako bi prejemali naše sezname preko interneta.
Glede narečij - zadnjič. Naša narečja so tudi meni zelo všeč, ampak med narečji in spakovanjem je kar velika razlika in o tem sem pisala.
Pa brez zamere.
Glede narečij - zadnjič. Naša narečja so tudi meni zelo všeč, ampak med narečji in spakovanjem je kar velika razlika in o tem sem pisala.
Pa brez zamere.
Tina
Tina; sploh nam niso zavrnili posojila, ker smo odnehali že pri dokumentaciji in so pač dobavitelji čakali na plačilo. Za s. p. so ob vseh bilancah in pogodbah zahtevali še poroka, kar je bil višek. Posojilo pa smo potrebovali za financiranje zalog. Imamo pač takšno dejavnost.
Kar pa se tiče narečij: meni so prav simpatična in ni treba iz tega zganjati cirkusa. Tu smo tudi zato, da se malo sprostimo ob vseh teh zapletih, ki smo jih deležni v zakonodaji.
Kar pa se tiče narečij: meni so prav simpatična in ni treba iz tega zganjati cirkusa. Tu smo tudi zato, da se malo sprostimo ob vseh teh zapletih, ki smo jih deležni v zakonodaji.
Mi imamo kredita 130 mio sit, stroški odobritve so 0,4%, kar znese 520.000,00 sit. Obrestna mera pa je 6,25% letno.
Meni se zdi, da banke veliko preveč poberejo
Morda pa nismo izbrali prave banke
Sem malo pobrskala po spletnih straneh drugih bank, pa konkretnih informacij o stroških odobritve in obrestni meri večinoma ni za dobiti. LP 
Moje izkušnje so za dolgoročno kreditiranje.Lansko leto smo zamenjali en kredit za drugega,ker smo izpogajali dosti boljše pogoje.Je pa vprašanje,če je še ugoden in bi mi izkušnje ostalih kreditojemalcev prav prišle!
1.Znesek kredita 30 mil.Odplačilna doba 12 let.Obresti 3,25 %+ Euribor.Stroški 0,75% od višine kredita.
Zavarovanje kredita:hipoteka in poroštvo lastnika firme
Banka:Sparkasse
Poslovni izkazi firme:Prihodki cca30 mil.Čisti dobiček cca.2.mil.Sicer
se mi pa zdi bolj važen denarni tok.
2.Znesek kredita 40 mil.Odplačilna doba 7 let.Obresti 1,35% + Euribor.Stroški 0,80%.
Zavarovanje kredita :hipoteka in poroštvo lastnika firme.
Banka:SKB
Poslovni izkazi firme:prihodki cca600.mil.Čisti dobiček cca10 mil.
3.Znesek kredita 30 mil.Kratkoročni .Obrestna mera :skupna
6,5%.Stroški 0,1% od zneska kredita.
Zavarovanje:Hipoteka.
Banka:Lb
Poslovni izkazi firme:?
P.s.Včeraj zvečer sem zraven teh informacij opisala še moje izkušnje glede pogajanj pri najemanju kredita.Odgovor se na forumu ni prikazal.
Lahko je bila moja napaka ali pa brisanje moderatorja?
1.Znesek kredita 30 mil.Odplačilna doba 12 let.Obresti 3,25 %+ Euribor.Stroški 0,75% od višine kredita.
Zavarovanje kredita:hipoteka in poroštvo lastnika firme
Banka:Sparkasse
Poslovni izkazi firme:Prihodki cca30 mil.Čisti dobiček cca.2.mil.Sicer
se mi pa zdi bolj važen denarni tok.
2.Znesek kredita 40 mil.Odplačilna doba 7 let.Obresti 1,35% + Euribor.Stroški 0,80%.
Zavarovanje kredita :hipoteka in poroštvo lastnika firme.
Banka:SKB
Poslovni izkazi firme:prihodki cca600.mil.Čisti dobiček cca10 mil.
3.Znesek kredita 30 mil.Kratkoročni .Obrestna mera :skupna
6,5%.Stroški 0,1% od zneska kredita.
Zavarovanje:Hipoteka.
Banka:Lb
Poslovni izkazi firme:?
P.s.Včeraj zvečer sem zraven teh informacij opisala še moje izkušnje glede pogajanj pri najemanju kredita.Odgovor se na forumu ni prikazal.
Lahko je bila moja napaka ali pa brisanje moderatorja?
http://www.zdruzenje-manager.si/slo/nag ... etje-2001/helena napisal/-a:Kar nekaj časa sem se ukvarjala z mislijo, da bi prenesli finance na Probanko, nakar berem v časopisu, da je direktorica banke prepovedala zaposlenim delavkam nositi hlače. Na delo morajo prihajati izključno v krilu - HVALA LEPA ZA TAKO BANKO