MATERIAL

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kity
Novinec
Novinec

MATERIAL

Odgovor Napisal/-a kity »

Živjo,
ali kdo ve, kako knjižiti nabavljen material iz katerega smo si sami naredili delovni pripomoček; npr. kupimo kovinske profile, vezano ploščo in iz tega naredimo delovni pult.
Ali pelješ preko zalog (čeprav jih ni) ali daš vse na 40000? Kaj menite?
LP/kity :roll:
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Jaz imam podobno vprašanje. Material smo nabavili mi, iz tega materiala pa nam bo pogodbenik (ki ima svojo d.o.o.) naredil police v skladišču. Skupni strošek bo več kot 200.000,00 sit, po mojem mnenju spada to že med osnovna sredstva, saj bomo police v skladišču porabljali več kot 1 leto. Ali torej material in račun dobavitelja za opravljeno storitev knjižim na OS v pripravi?
Hvala za odgovore.
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Jaz imam podoben primer in knjižim vse na 047.
Lp
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Torej OS v pridobivanju. Ko pa jih aktivirate, torej začnete uporabljati, pa se verjetno preknjižijo na 040xx - OS v uporabi.

Za Kity - pomembno je, kakšna je vrednost delovnega pulta. Če presega 100 Eur je to drobni inventar, ki se vodi v registru osnovnih sredstev, če je nad 500 eur, je to osnovno sredstvo, če pa je manj kot 100 eur, se lahko razporedi med material.
kity
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a kity »

Ker gre za enostavni pult je vrednost nižja od 100 EUR, zato bom dala na material- ali je pametno odpreti poseben konto, kjer se vodi takšne vrste material ali knjižite med splošene stroške materiala-
Kity
Odgovori