Pisarniški material za lastno porabo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Karin
Nov član
Nov član

Pisarniški material za lastno porabo

Odgovor Napisal/-a Karin »

Že nekaj časa me muči problem oz. vprašanje glede pisarniškega materiala. Smo papirnica in sebi vsak mesec izdamo račun za porabljen pisarniški material. Pri tem seveda obračunamo DDV kot izstopni in račun knjižim kot strošek, kjer DDV upoštevam kot vstopni ddv. Bolj pa ko razmišljam, manj mi je jasno ali delam prav, saj v bistvu potem sebi prodajamo pis.mat. brez ddvja, ker ga isti znesek odbijemo, kot obračunamo.
Prosim, če mi kdo lahko pomaga rešiti mojo dilemo ali je prav, da ddv upoštevam kot vstopni.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.

:oops:
kinokija
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a kinokija »

Jaz sem v podobni situaciji. Tudi mi sami sebi zaračunamo material, ki ga porabimo pri izdelavi česa, kar potem uporabimo v podjetju. Tudi jaz obračunam vstopni in izstopni DDV. Mislim, da je to prav - vsaj upam, da je tako.
rika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a rika »

Po moje je prav.
Če gledate logično, tudi tisti, ki kupimo pisarniški material v papirnici, v celoti odbijemo DDV, ga torej tudi ne plačamo.
:) :sodobren:
Karin
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Karin »

Hvala za odogovore. Saj smo od uvedbe DDV do zdaj delali tako, ampak jaz včasih potem že preveč berem te zakone, članke in prispevke ter razmišljam kaj delam narobe, da potem včasih dvomim v svoj prav.

Hvala.
bana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bana »

Tudi jaz delam tako, saj vendar ni logično, da ne bi imeli pravice do vstopnega DDV, če blago porabimo za namene poslovanja.
gapi
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a gapi »

Delamo pravilno,

LP! gapi
bessy
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a bessy »

Zdravo!

Delamo pravilno, le to bi še opozorila, da si ne bi kdo zmislil, in dal kakšnega popusta na takšnem računu, ker to pa davčna
ne bi priznala.

Lp.
PIRA555
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a PIRA555 »

Po mojem mnanju ne bi smeli izstaviti računa - to je interna realizacija, ki je z SRS2001 ni več.

Z internim dokumentom bi morali razknjižiti zalogo, dokument se ne vpisuje v davčne evidence, če imate za nabavo pisarniškega materiala pravico do 100% odbitka DDV.

knjižbe
/663
664/
669/
4__/ ali 70_/

Pozrav, :spomezik:
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Strinjam se z Piro555, v iksu 9-10/02 celo piše, da družba ne sme izkazovati niti stroškov v R 4, ampak direktno poslovne odhodke v sk. 70.
Lp
Odgovori