odpoved na delovnem mestu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nivesska
Novinec
Novinec

odpoved na delovnem mestu

Odgovor Napisal/-a nivesska »

Pozdravljeni! :)

zanima me ce ima kdo kaksno informacijo, kaksne so pravice delavca ko da odpoved. Zaposlena sem po kolektivni pogodbi za nedolocen delovni cas, z odpovednim rokom 2 mesecev. Pripada mi 20 dni rednega dopustara in pripadajoci regres.

Zanima me v bistvu koliko dni dopusta lahko jaz koristim ( novega, iz leta 2005), in ali mi pripada regres?
Ali se v odpovedni rok steje tudi bolniska odsotnost?
Ali je po zakonu novo podjetje dolzno izplacati regres za dopust (2005), ki se ga ne koristi v prejsnji sluzbi? Ali je novo podjetje dolzno prenasati nekorisceni dopust iz prejsnje sluzbe iz leta 2005?

hvala vsem vnaprej!
klelija
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: severna primorska

Odgovor Napisal/-a klelija »

V podjetju kjer ste sedaj zaposleni koristite sorazmeni del dopusta npr. če odidete 31.7 05 vam pripada samo 7/12 dopusta.Če regres še niste dobili izplačanega v celoti vam pripada tudi sorazmerni del regresa. Sedanji delodajalec vam da potrdilo koliko dopusta ste koristili in koliko regresa vam je izplačal.Bolniška se seveda šteje v odpovedni rok.Koriščenje večjega dela dopusta od sorazmernega pri naslednjem delodajalcu v praksi skoraj ni možna,lahko se pa skušate o tem z bodočim delodajalcem dogovoriti,mogoče vam uspe.
klelija
l.tana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a l.tana »

Kaj ni tako, da če si zaposlen več kot 6 mesecev ti pripada celoten dopust in celoten regres?
Če prekineš zaposlitev 31.7.05, je to 7 mesecev.
V tem primeru vam pripada celoten regres, v novem podjetju pa boste lahko koristili največ 5/12 letnega dopusta.
STINICA
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a STINICA »

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam informacijo, da če si zaposlen 6 mesecev - to pomeni prekinitev delovnega razmerja po 1.7. imaš pravico do izrabe celotnega dopusta in regresa. Pri drugem delodajalcu pa pač dobiš sorazmerni del dopusta.
Tudi jaz sem v odpovednem roku in imam še kar nekaj dni dopusta. Kam se naj obrnem, če mi delodajalec noče podpisati koriščena dopusta. Obstaja zakon, ki ga mu lahko pokažem?!

Hvala in lep dan!!
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Preberite si zakon o delovnih razmerjih: http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=41932
Predvsem člene 75. do 81., 92. do 95., 131., 159. do 166.

Mirjana
nivesska
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a nivesska »

najlepša hvala vsem za odgovore.

Zelo ste mi pomagali!

Lep dan še naprej!!

NIves
Odgovori