bolniška in prevoz

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tanova
Začetnik
Začetnik

bolniška in prevoz

Odgovor Napisal/-a tanova »

delavcu plačujemo stroške za prevoz na delo v višini LPP mesečne karte (7.500). Prejšnji mesec je delal le 5 dni, ostalo je bilo 13 dni bolniške (poškodba pri delu) in 2 dni dopusta.
Ali mu pripada 7.500 SIT ali sorazmerni del, glede na dneve prisotnosti na delu?

hvala za odgovor
pozdravček
vikak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vikak »

Zlomka, zagonetka. Me pa prav zanima, kako se tole rešuje. Pri nas imamo namreč povračilo vozne karte za avtobus. Ampak, saj je mesečna pač mesečna. Za manj kot za obdobje od meseca do meseca jo pač ne moreš dobiti, koristiti jo pa v vmesnem času,ko ni delal, logično da ni mogel niti ni smel (zaradi kontrole, obveze predhodne napovedi odhoda iz kraja bivališča v drug kraj pri zdravniku, in podobno).

Čakam nadaljnje sogovornike.
Evida
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Evida »

Mi delamo pa tako: če delavec dejansko kupi mesečno vozovnico (dokazilo je račun), mu jo izplačamo v celoti, tudi če je vmes na bolniški ali dopustu. Če pa plačuje dnevno oz. se vozi v službo z avtom, kolesom,... pa dobi sorazmerni del mesečne za dneve, ko je dejansko prišel na delo.
Evida
tanova
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tanova »

saj bi tudi jaz tako naredila, pa nikjer v ZDR-ju ne najdem odgovora, če je to OK...
pozdravček
vikak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vikak »

Zakon o delovnih razmerjih ne gre v take podrobnosti. Običajno imajo firme pravilnike. Mi v javnem sektorju imamo uredbo. Mislim, da je ustaljena praksa moje predhodnice o.k. :!:
Odgovori