Ali mi lahko kdo pove kako se letos izpolni postavka 10 v davčni napovedi-stroški materiala in nabavna vrednost blaga?
Gospod Mohorič V Svetovalcu navaja, da se v to postavko vpiše dejansko porabljeni material.Ali to pomeni, da se od postavke Stroški materiala in blaga v Knjigi prihod. in odh. prišteje oz. odšteje razlika iz priloge št.9 OBRAČUN LASTNIH ZALOG? Ta postavka me letos zelo moti, saj je bila v prejšnjih letih vključena v napoved ko zmanjšanje oz. povečanje zalog.
davčna napoved-stroški materiala
Moderator: Mirko Zbačnik
Očitno smo vsi zelo zasedeni, da bi pomagali, bom probala jaz:
poglej prilogo k DN-obračun lastnih zalog za obdobje....tam je posebna vrstica (letos na novo)-nabava materila v obdobju od...do...to je promet v letu 2003 ((ves kupljen material (brez pomožnega materiala)v tem letu)), začetna zaloga, končna zaloga in razlika. Če sesteješ nakupe in imaš npr.zmanjšanje zalog (sešteješ nakupe+zmanjšanje zalog) ali (nakupi-povečanje zalog) in dobiš saldo, ki ga seveda tukaj na obrazcu ne vpišeš, ampak kar se tega materiala tiče vpišeš v kolono 10 DN+prišteješ še ostali material. To je to....upam, da bo šlo.LP
diana
poglej prilogo k DN-obračun lastnih zalog za obdobje....tam je posebna vrstica (letos na novo)-nabava materila v obdobju od...do...to je promet v letu 2003 ((ves kupljen material (brez pomožnega materiala)v tem letu)), začetna zaloga, končna zaloga in razlika. Če sesteješ nakupe in imaš npr.zmanjšanje zalog (sešteješ nakupe+zmanjšanje zalog) ali (nakupi-povečanje zalog) in dobiš saldo, ki ga seveda tukaj na obrazcu ne vpišeš, ampak kar se tega materiala tiče vpišeš v kolono 10 DN+prišteješ še ostali material. To je to....upam, da bo šlo.LP
diana