Kako vi razumete, kaj je prav?
Obdavčitev regresa za redni letni dopust
Moderator: Mirko Zbačnik
Obdavčitev regresa za redni letni dopust
Hojla, zanima me, kako boste letos obdavčili regres, po povprečni stopnji, kot dosedaj ali kako drugače....

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Iz vse letošnje zmede je nekako za razumeti, da se vsak dohodek "normalno" obdavči, torej ne po povprečni stopnji, ampak po dejanskem znesku in lestvici, kar pomeni, da je regres v tem primeru v 2 razredu in.....
God help us!

God help us!
MdeBarca
"Poišči si delo v katerem uživaš, pa ti ne bo treba nikoli več delati!"
"Poišči si delo v katerem uživaš, pa ti ne bo treba nikoli več delati!"
Obdavčitev regresa
Če prav razumem, od bruto regresa ne odštejemo nobenih olajšav, osnova za izračun dohodnine je kar bruto regres po lestvici: do 108.333,00 16%, razlika 33% itd...? Naj kdo pove, če imam prav, ker se ravno s tem ukvarjam! Hvala
Suza
Suza
Suza
Še obrazci za regres
Na davčno moram za regres oddati REK-1 in na AJPES prek njihove spletne strani njihov obrazec za regres? Še kam kakšen obrazec ali je to vse za regres?
LP, Suza
LP, Suza
Suza
Jaz bom obračunala po povprečni stopnji, kot vsa leta do sedaj, razen če me ne prepričajo, da ravnam napačno. V zgledu, ki smo ga prejeli na seminarju, se z regresom za letni dopust še niso ukvarjali, so pa napisali zgled obdavčitve plače, bonitete in avtorskega honorarja iz delovnega razmerja. V tem zgledu se pri osnovi za davek vsi prejemki seštejejo, odštejejo pa olajšave in prispevki zaposlenega, rezultat je davčna osnova, od katere se davek obračuna po lestvici. Sklepam, da se davek v primeru posamičnih izplačil obračuna po povprečni stopnji.
-
marjanaroksa
- Začetnik