višje davčne stopnje in davčna reforma

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
irenca

višje davčne stopnje in davčna reforma

Odgovor Napisal/-a irenca »

Kako se vam zdi, da se bodo kompenzirale plače; neto ostane isti, spremeni se le prispevna stopnja za pokojnine za 1,6% če sem prav slišala - razlagajo po TV. In davka na plače ne bo, bodo pa uvedli enotno davčno stopnjo 20% - ne bo več znižane 8,5%.

Torej v EU gremo s povišano davčno stopnjo, dodatno obdavčenje na vseh področjih, kompenzirano plačo(ni mi prav jasno) in isto neto plačo. Če sem ga prav razumela, nas nočejo izkoriščat, ampak kopirajo nek model druge države, ki pa neto plač ni upoštevala.

Tudi jaz bi rada tako, če bo kaj narobe, bom rekla da kompenziram med davki in imam model Anglije,....
Slika
lp, irenca
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Še bo pestro. Včeraj sem nekaj malega ujela pri poročilih, pa mi ni bilo čisto jasno... če že vedo, da se drugje ni izšlo, zakaj ponavljati njihovo napako, razen če si kdo tega ne želi zelo zelo močno....pri plačah so omenjali ukinitev olajšav, razen tiste za otroke....zakaj ne bi uvedli enotno davčno stopnjo (kar za vse davčne odtegljaje) 8,5%...zadeve s kompenziranimi plačami nisem slišala...kdo bo s kom kaj kompenziral?
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Se bojim,da se bo vse vrtelo samo okoli enotne davčne stopnje in bo
vsa papirologija ostala enaka in preštevilni členi,ki jih razume samo tisti.ki jih je napisal/a-ali pa še ta ne!
Po lestvicah pa padamo,padamo....!
Odgovori