Prosim za pomoč:
Ali gre račun, na katerem piše : "DDV NI OBRAČUNAN NA PODLAGI 13/1 ČL. ZDDV, KER ZARAČUNANI DOHODEK IZHAJA IZ ODVISNEGA RAZMERJA" v davčno knjigo ali ne.
Da DDV-ja NI, mi je jasno, kaj pa znesek brez DDV-ja.
Upam, da je že kdo imel tak primer.
Hvala in lep dan želim.
dohodek iz drugega pogodbenega razmerja
Moderator: Mirko Zbačnik
Odvisno razmerje je običajno, če si zaposlen. Kdo in zakaj vam je izstavil račun? Če je to mali davčni zavezanec, potem ne gre za odvisno razmerje, račun pa se tudi ne vnaša v davčne evidence. V tem primeru se navede 45.člen ZDDV.
13.člen 1.točka:Davčni zavezanec je vsaka oseba, ki kjerkoli neodvisno (samostojno) opravlja katerokoli dejavnost, ne glede na namen ali rezultat opravljanja dejavnosti.

13.člen 1.točka:Davčni zavezanec je vsaka oseba, ki kjerkoli neodvisno (samostojno) opravlja katerokoli dejavnost, ne glede na namen ali rezultat opravljanja dejavnosti.
To je račun od avtorske agencije, katera izda račun za nekoga ki ni DDV zavezanec. Agencija pa je DDV zavezanec ampak po 13/1 čl. ne obračuna DDV-ja, zato mi ni šlo skupaj, ampak sem poklicala direktno na agencijo in dobila odgovor. Ravnati se moram na avtorja računa in ne na agencijo, tako da NE gre v DDV knjigo.
Vseeno vam hvala!
Vseeno vam hvala!