Sodišče je izdalo sklep o izvršbi. Podjetje ga je sprejelo in nastal je panika.
Sedaj želi podjetje upniku(delavcu) čimprej plačati dolg, da bi le ta izvršbo preklical in s tem odblokiral TRR račun(ali nekaj podobnega-nisem pravnik).
Zakaj se podjetju naekrat tako mudi?
Kaj prinese slabega blokada računa podjetju s strani banke?
Kaj v tem primeru naredi upnik, da se zaščiti, ter da dobi svoje z obrestmi nazaj?
Hvala
Blokada računa podjetja zaradi izvršbe
Moderator: Mirko Zbačnik
-
yanna
Hvala za odgovore, vendar se je še zapletlo...
Podjetje(dolžnik) zdaj pravi, da delavcu če ne bo prej "dvignil izvršbe", da oni ne bodo plačali! Ali jim je za zaupat? Njihov odvetnik trdi da bodo takoj nakazali denar!
Ob tem se mi poraja kar nekaj vprašanj.
Zakaj bi oni želeli da mi najprej prekličemo našo izvršbo in šele nato oni plačajo? Kaj oni s tem pridobijo? Kaj lahko delavec zgubi?
Po odgovoru upnika naj oni naprej nakažejo denar šele nato bomo (po preverjanju ali je vse nakazano) umaknili izvršbo, so to zavrnili in zatrdili da bodo pa potem zavlačevali kako dolgo dokler bo mogoče, tako da jim bo banka morala odtrgati denar iz TRR.
Kako dolgo lahko vse to skupaj še traja? Ali res ni nobene inštance da se to pospeši? Ali res lahko delodajalec počne kar želi?
Pa še. Ali bodo lahko v teh mesecih ko se bo to vleklo oni naprej normalno poslovali ali kako?
NE RAZUMEM TEGA, FIRMA IMA DENAR, PA VSEENO NE ŽELI PLAČAT, ČEPRAV JI BLOKADA OVIRA POSLOVANJE?!?
Podjetje(dolžnik) zdaj pravi, da delavcu če ne bo prej "dvignil izvršbe", da oni ne bodo plačali! Ali jim je za zaupat? Njihov odvetnik trdi da bodo takoj nakazali denar!
Zakaj bi oni želeli da mi najprej prekličemo našo izvršbo in šele nato oni plačajo? Kaj oni s tem pridobijo? Kaj lahko delavec zgubi?
Po odgovoru upnika naj oni naprej nakažejo denar šele nato bomo (po preverjanju ali je vse nakazano) umaknili izvršbo, so to zavrnili in zatrdili da bodo pa potem zavlačevali kako dolgo dokler bo mogoče, tako da jim bo banka morala odtrgati denar iz TRR.
Kako dolgo lahko vse to skupaj še traja? Ali res ni nobene inštance da se to pospeši? Ali res lahko delodajalec počne kar želi?
Pa še. Ali bodo lahko v teh mesecih ko se bo to vleklo oni naprej normalno poslovali ali kako?
NE RAZUMEM TEGA, FIRMA IMA DENAR, PA VSEENO NE ŽELI PLAČAT, ČEPRAV JI BLOKADA OVIRA POSLOVANJE?!?
Mi lahko še kdo na to odgovori, prosim?fitandfun napisal/-a:Hvala za odgovore, vendar se je še zapletlo...
Dokler delavec ne dobi nakazanega denarja se izvršba ne sme umaknit. Če imajo denar, potem bodo nakazali, tako ali tako imajo časa 8. dni od prejetja izvršbe, šele potem jim bo banka blokirala račun. Delavec naj pazi, da ne bo dal umik izvršbe pred poplačilom,saj se lahko zgodi, da če ne bodo plačali, bo mogel ponovno vlagat izvršbo, plačati sodno takso itd., pa še, da ne bo zamudil kakšen rok, in izvršba ne bo več možna. Tisti dan, ko dobi denar, sporoči sodišču, da umika izvršbo ker je bil dolg poplačan, prej ne.