Za srečelov na prireditvi smo društvu brezplačno dali nekaj izdelkov. Društvo bo podjetje na tej prireditvi reklamiralo (panoji, plakati). Zanima me katere dokumente moram izstaviti (dobavnica?, račun?) in kaj je z DDV.
Hvala lepa za odgovore in vam želim lep dan.
PRISPEVEK IZDELKOV DRUŠTVU, KI ORGANIZIRA SREČELOV
Moderator: Mirko Zbačnik
-
irenca
Društvo vam bo verjetno izstavilo račun za sponzoriranje in predmet te pogodbe so verjetno tudi vaši izdelki; Reklamne storitve morajo biti vedno dokumentirane, zato pazite.
Preberite si 5.člen ddv-ja.
Jaz bi na vašem mestu izdala račun društvu za teh nekaj izdelkov in oni meni račun za sponzoriranje. Način plačila pa je po dogovoru.
Takšno prakso imajo naša društva. Tiste stroške, ki krijejo društva, pridejo na njih, tiste stroške, ki krijejo sponzorji pa na sponzorje. Vsaka taka stvar ima v ozadju še sponzorsko pogodbo.
Za prejete donacije v blagu in denarju pa obstajajo donacijske pogodbe, kjer pa ne sme biti protiusluge. Ne smete biti reklamirani.
lp, irenca
Preberite si 5.člen ddv-ja.
Jaz bi na vašem mestu izdala račun društvu za teh nekaj izdelkov in oni meni račun za sponzoriranje. Način plačila pa je po dogovoru.
Takšno prakso imajo naša društva. Tiste stroške, ki krijejo društva, pridejo na njih, tiste stroške, ki krijejo sponzorji pa na sponzorje. Vsaka taka stvar ima v ozadju še sponzorsko pogodbo.
Za prejete donacije v blagu in denarju pa obstajajo donacijske pogodbe, kjer pa ne sme biti protiusluge. Ne smete biti reklamirani.
lp, irenca