Pozdravljeni,
zanima me, kaj konkretno pomeni poročanje o popravkih podatkov o dobavah blaga znotraj Skupnosti (polje B na KP-O obrazcu).
Prosim, če lahko kdo navede kakšen konreten primer.
Hvala.
Lp.
Kvartalno poročilo - sklop B
Moderator: Mirko Zbačnik
Mislim, da gre takole.
Če je bil narejen v preteklem obdobju napačen račun (napačna davčna osnova) in je bil v tekočem obdobju narejen storno in novi račun, je to potrebno vpisati v sklop B. Ker gre v preteklem obdobju poročanja dejansko za napačne podatke dobave blaga v EU je potrebno izpolniti takole:
v prvo vrstico pod oznako 30 obdobje poročanja, na katerega se nanaša popravek;
pod oznako 31 koda države;
pod oznako 32 veljavna ident.številka za DDV;
pod oznako 33 oz. 34 popravljena (nova) vrednost oznake 23 (24) iz pret.obdobja poročanja (IKS 7/04 stran 38).
To pa sem zasledila na računovodja.com "Poročanje o dobavah blaga znotraj Skupnosti na obrazcu KP-O, ki ga je potrebno oddati najkasneje 10. avgusta"
Naj še kdo drug napiše svoje mnenje.
Če je bil narejen v preteklem obdobju napačen račun (napačna davčna osnova) in je bil v tekočem obdobju narejen storno in novi račun, je to potrebno vpisati v sklop B. Ker gre v preteklem obdobju poročanja dejansko za napačne podatke dobave blaga v EU je potrebno izpolniti takole:
v prvo vrstico pod oznako 30 obdobje poročanja, na katerega se nanaša popravek;
pod oznako 31 koda države;
pod oznako 32 veljavna ident.številka za DDV;
pod oznako 33 oz. 34 popravljena (nova) vrednost oznake 23 (24) iz pret.obdobja poročanja (IKS 7/04 stran 38).
To pa sem zasledila na računovodja.com "Poročanje o dobavah blaga znotraj Skupnosti na obrazcu KP-O, ki ga je potrebno oddati najkasneje 10. avgusta"
Naj še kdo drug napiše svoje mnenje.
Mateja