REK OBRAZEC
Moderator: Mirko Zbačnik
REK OBRAZEC
Zanima me če se je slučajno pravilnik o izpolnjevanju REK obrazcev spremenil-kater URl
Z davčne so namreč klicali, da avtorski honorar mora biti na REK-3a obrazcu in ne REK-1d???(pa še zelo nesramni so bili!!!)
Vnaprej hvala za odgovore
Z davčne so namreč klicali, da avtorski honorar mora biti na REK-3a obrazcu in ne REK-1d???(pa še zelo nesramni so bili!!!)
Vnaprej hvala za odgovore
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Popravite me če se motim (po dolgotrajnih razglabljanjih, poglabljanjih, ugotavljanjih...)
Na rek-1d gre avt. honorar če gre za odvisno razmerje
Na rek-2a gre avt. honorar, če je neodvisno razmerje-enkratni posel
Na rek-3a gre avt. honorar, če gre za prenos avt. pravice
Ali je kdo prišel do istih ugotovitev? Če je tako narobe, kako je prav?
hvala za pomoč
Na rek-1d gre avt. honorar če gre za odvisno razmerje
Na rek-2a gre avt. honorar, če je neodvisno razmerje-enkratni posel
Na rek-3a gre avt. honorar, če gre za prenos avt. pravice
Ali je kdo prišel do istih ugotovitev? Če je tako narobe, kako je prav?
hvala za pomoč
Tudi mene so klicali z DURSa, da sem izpolnila napačni REK obrazec.
V pogodbi piše sledeče:
Avtorica ohrani pri delu vse moralne avtorske pravice, po plačilu navedenega honorarja pa prepusti naročniku svoje materialne pravice enkrat za vselej in za vse primere.
Izpolnila sem obrazec REK-3a, avtorski honorar iz prenosa oremoženjske pravice. Kot kaže, pa bi mogla izpolniti REK-2a?
Ker z izplačili avtorskih honorarjev nimam nikakršnih izkušenj, vas prosim, da mi pomagate. REK-3a ali REK-2a?
V pogodbi piše sledeče:
Avtorica ohrani pri delu vse moralne avtorske pravice, po plačilu navedenega honorarja pa prepusti naročniku svoje materialne pravice enkrat za vselej in za vse primere.
Izpolnila sem obrazec REK-3a, avtorski honorar iz prenosa oremoženjske pravice. Kot kaže, pa bi mogla izpolniti REK-2a?
Ker z izplačili avtorskih honorarjev nimam nikakršnih izkušenj, vas prosim, da mi pomagate. REK-3a ali REK-2a?