Najprej lep pozdrav vsem tukaj. Ne vem na koga naj se še obrnem, pa sem si rekel, da probam še tu. Imam en hud problem. Zaradi neke moje neumnosti izpred nekaj let, mi že hudo teče voda v grlo zaradi velikega dolga. Tega je za cca. 2 MIO sit. Vrniti ga pa ne morem na kakšne obroke, ampak na enkrat. Sedaj, ko sem zaposlen imam lepo plačo, bi želel to mojo napako popraviti. Vendar imam velik problem. Zaposlen sem v d.o.o., redno, za nedoločen čas. Ker pa imam uradno stalno prebivališče čisto drugje, kjer sedaj živim in delam, šef pač malo prišpara in mi nakaže plače minimalno kot da sem zaposlen za 4 ure dnevno, vse ostalo pa kot prevoz in malico. Moja plačilna lista izgleda nekako tako:
PLAČA: 54000 SIT
MALICA: 24000 SIT
PREVOZ: 136000 SIT
SKUPAJ ZA IZPLAČILO: 214000 SIT
Se pravi, moja plača je dejansko vsak mesec okoli in tudi lepo čez 200 tisočakov, ker pa jo šef tako nerodno prikaže, seveda kredita nikjer ne dobim. Prosil, klical in iskal nasvete sem že vsepovsod, tako da sem sedaj že čisto obupan, ali mi je še pomoči. Kolega mi je rekel, da sigurno obstaja banka, ali karkoli že, ki da kredit tudi na tako plačilno, se pravi da gledajo vse prihodke, ne le neto plačo. Vendar mi do sedaj še ni uspelo najti te ustanove. Res lepo prosim, če ima kdo kakšno informacijo kam naj se obrnem, naj mi pomaga, ker to bi me rešilo za celo življenje. Hvala lepa in lep pozdrav.
Lepo prosim za NUJNO pomoč pri kreditu!
Moderator: Mirko Zbačnik
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Kaj pa v banki tazložiti kakšna je situacija? Včasih to pomaga in so celo pripravljeni dati kredit na podlagi take plačilne liste. Saj jim tako ali tako prinesete plačilne liste in iz tega je razvidno da dobite okrog 200.000 SIT vsak mesec. Če pa dobite nekoga za poroka, pa sploh naj ne bi bilo težav.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Sem že mislil, da so v naši okolici ih+zjeme v načinu "obračuna" plač. Prvo, kot je zapisala Lotica, se podjetje mora držati minimuma.
Drugo pa je, da vam poleg možnosti pridobitve kredita to useka tudi pri morebitni bolniški, nizki osnovi za pencziji.... . Tudi jaz sem dobil tako ponudbo od delodajalce, da bi si plačo "znižal", razliko, pa bi dobil na roko. Brez razlage sem predlog zavrnil. Podjetnik pa je zrel za kak obisk delovnega in mogoče tudi davčnega inšpektorja. Ne vem kako bi lahko prikaže stroške prevoza, razen če ste od delovnega mesta oddaljeni 100 km in se tudi dnevno vračate domov.
Mogoče se ne strinjate, ker res dobite na roke dovolj, a za socialno varnost tu ni preskrbljeno.
Drugo pa je, da vam poleg možnosti pridobitve kredita to useka tudi pri morebitni bolniški, nizki osnovi za pencziji.... . Tudi jaz sem dobil tako ponudbo od delodajalce, da bi si plačo "znižal", razliko, pa bi dobil na roko. Brez razlage sem predlog zavrnil. Podjetnik pa je zrel za kak obisk delovnega in mogoče tudi davčnega inšpektorja. Ne vem kako bi lahko prikaže stroške prevoza, razen če ste od delovnega mesta oddaljeni 100 km in se tudi dnevno vračate domov.
Mogoče se ne strinjate, ker res dobite na roke dovolj, a za socialno varnost tu ni preskrbljeno.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Se povsem strinjam z vami vsemi, ta služba je tako ali tako bolj "za nekaj let", kot da bi vedno bil tu, ker tole z plačo je res slabo
. Samo danes je dobro plačano službo težko najti, jaz pa kak mesec prilezem tudi do 230 tisoč in čez, zato mi čisto vseeno ni za službo. Pri svoji banki sem že vprašal, pa obvezno hočejo imeti neto plačo. Res ne vem kje bi še poizkusil vprašat, na internetu pa o posojilnicah bolj malo najdem. Gradbeništvo, imate morebiti kakšno v mislih? Hvala lepa...
Pred kratkim vsem si sposodila denar pri NLB d.d. Ker je bilo to gotovinsko posojilo so mi upoštevali vse prilive tudi malico in prevoz, vendar kot garancijo sem morala imeti eurocard ali karanto, ker le te nisem imela sem jo enostavno vzela ter dobila kredit za 3 leta, v znesku 1 mio, pa si nakazujem min.plačo (85.000,00SIT). Torej upoštevali so mi vse prilive!!!
Nina!
Nina!