Prosim za pomoč !
Bili smo organizatorji simpozija, ki se nanaša na našo dejavnost. Sedaj smo dobili račun za svetovanje.
Ali lahko odbijamo DDV v celoti (smo 100%) ?
Delno nam bo te stroške nakazal tudi Pospeševalni center za malo gospodarstvo. Njim smo morali poslati zahtevek za izplačilo subvencije za opravljeno delo - vavčersko svetovanje. Na zahtevku (bil je priloga računu), je zapisano: DDV ni obračunan na podlagi 3.odstavka 13.člena ZDDV.
Lp.
vstopni DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Če pravilno razumem, ste vi prejeli račun z DDV-jem in ga (kopijo) poslali na PCMG skupaj z zahtevkom za povračilo (polovice verjetno) denarja, brez DDV.
Če je tako, si po moje lahko odbijete DDV, vendar pa si ne morete celotnega stroška knjižiti med stroške. Tisti del, ki vam ga vrne PCMG, knjižite na terjatve do PCMG.
Mirjana
Če je tako, si po moje lahko odbijete DDV, vendar pa si ne morete celotnega stroška knjižiti med stroške. Tisti del, ki vam ga vrne PCMG, knjižite na terjatve do PCMG.
Mirjana
Hojla, jaz mislim podobno, s tem da sem popolnoma prepričana, da lahko DDV odbijete v celoti, ker vam ga PCMG nikoli ne bo povrnil.
Strošek svetovanja v celoti med stroške, ko pa boste dobili povrnene stroške s strani PCMG pa popravljajte stroške ali pa vračilo knjižite med prihdke. Končni efekt je isti.
Pa mirno spanje.
Strošek svetovanja v celoti med stroške, ko pa boste dobili povrnene stroške s strani PCMG pa popravljajte stroške ali pa vračilo knjižite med prihdke. Končni efekt je isti.
Pa mirno spanje.
Hojla, jaz mislim podobno, s tem da sem popolnoma prepričana, da lahko DDV odbijete v celoti, ker vam ga PCMG nikoli ne bo povrnil.
Pa mirno spanje.
Pa mirno spanje.