Prevoz na delo

Odgovori
nonka
Nov član
Nov član

Prevoz na delo

Odgovor Napisal/-a nonka »

Ali prevoz na delo obračunavate (če ni javnega prevoza) 31, SIT po uredbi ali izplačujete 15 % cene bencina in od razlike boniteto?? Prosim za vaše ideje, izkušnje in mnenje. :roll:
Evida
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Evida »

Mi smo obračunavali samo do uredbe. Ta mesec pa smo dobili obvestilo od MŠŠ, da moramo izplačevati prevoz na delo tudi nad uredbo in narediti poračun za nazaj. to pomeni več dela in evidenc za male "fičnke". Bi pa tudi jaz rada vedela, ali je mogoče zakonsko izplačevanje do uredbe tako dnevnic kot kilometrine.
Evida
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Možno je, dokler se kak delavec ne pritoži, ker zneski po kolektivni pogodbi so iztožljivi. Potem boste imeli problem, ker boste morali izplačati vse za nazaj z obrestmi, pa še na ministrstvo se ne boste mogli obrniti po pomoč, saj so vas pisno obvestili, kako morate izplačevati.
amai
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a amai »

V obvestilu MŠŠ lepo piše: da kolektivna pogodba ne določa razpona zneskov, zato je delodajalec dolžan delavcu povrniti točen znesek, kot je določen s kolektivno pogodbo in ne v višini, kot ga določi npr. šola.
Evida
Računovodja
Računovodja

Mi lahko okrog te teme razjasnite še nekaj. Sedaj izplačujemo dnevnice, kilometrino, prevoz na delo,... tudi nad uredbo. Kaj ti stroški sedaj pomenijo glede knjiženja. Glede na to, da ne plačujemo davka od dobička (nimamo obdavčjive dejavnosti) menim, da lahko celotne stroške knjižim skupaj in jih ni treba deliti na obdavčjive in neobdavčjive. Imam prav? Hvala in pozdrav vsem na forumu.
Evida
Evida
Računovodja
Računovodja

Sem se narobe izrazila - deliti na davčno priznane in davčno nepriznane.
Se opravičujem.
Evida
Evida
Računovodja
Računovodja

Sotrpini v javnem sektorju - se nihče ne ukvarja z davčno nepriznanimi odhodki????
Evida
Odgovori